13-04-09

Love actually

Om eens iets positievers te posten...

Gisteren hebben Schaap en ik naar Love actually gekeken, een van mijn lievelingsfilms ooit. Sinds ik die (kerst- :p)film zag in juli, ben ik daar compleet zot van, en ik wou die film al lang eens samen met Schaap bekijken.

Resultaat: wij 's avonds alletwee liggen bleiten in de zetel, maar dan eerder van geluk dan van verdriet.

 

En nu maak ik mij een kléin beetje zorgen, want volgende zaterdag trouwen twee vrienden van mij... Als ik al ween van trouwscènes in films, wat gaat dat dan zaterdag zijn? Dat wordt waterproof mascara :p.

 

Hieronder (als het lukt) een paar filmpjes: het eerste is de befaamde trouwscène. In het tweede een scène waarin Hugh Grant de eerste minister van Groot-Brittanië voorstelt, belangrijke info :-). Het derde filmpje gaat over een jongetje dat heeft leren drummen om het meisje waar hij verliefd op is (de zangeres) te imponeren. Enorm schattig ventje trouwens :-).

 

 

 

16:44 Gepost door ikke in Film | Permalink | Commentaren (3) | Tags: echte liefde, love actually, schaap |  Facebook |

28-02-09

Million Dollar Baby

Gisteravond zat ik alleen op kot - ik ga straks met Schaap op uitstap naar Körperwelten - en dat betekent: filmvrijheid!

Mijn keuze viel al heel snel op "Million Dollar Baby" van Clint Eastwood, een film die ik al een tijdje graag zou zien, het is ideaal dat die dan juist op zo'n moment uitgezonden wordt. Een boksfilm leek niet echt mijn ding, maar na alle oscars en sterren en fantastische kritieken kon ik mij daar wel overzetten. Ik ben sowieso wel een beetje fan van Hilary Swank, en toen ik merkte dat Morgan Freeman ook meedeed (blijkbaar niet genoeg research gedaan :p) werd het er alleen maar beter op. 

 

Het was prachtig. Prachtig en eng tegelijkertijd. Het is een van de weinige films die echt blijven plakken. Er gaat een zodanige tristesse van uit, een speciaal soort liefde, iets van fundamentele eenzaamheid, een ongelooflijke tragiek, prachtig hoe je zoiets met zo weinig woorden in beeld kan brengen. Over het verhaal ga ik niet al te veel zeggen, alleen dat ik verschillende keren heb rechtop moeten zitten uit ongeloof, of hoe noem je dat, als je verbijsterd "Néééééééééééééééééééééé!" zit te zeggen...

Ik kan de film iedereen aanraden, maar zorg misschien best dat je niet direct daarna moet gaan slapen :p. Het was één uur, ik had de tijd niet om het even te laten bezinken, en niemand om mee na te praten, en dat is best zwaar.

 

Waar ik mij wel ongelooooooooooflijk aan geërgerd heb, zijn de M&M-reclames. "Oeps, verkeerde knop": een onnozel filmpje dat hier vlak voor een ontknopingsmoment in de film komt, waar niet al te hard wordt op ingegaan, waar enkel beelden spreken: zoiets is schandalig. Het was verdorie één uur 's nachts, geen kat die dan nog kijkt (nog zoiets: ze zenden dan eens een goeie film uit op 2Be, en dan op zo'n uur), dus ze gaan echt niet meer M&M's verkopen door dat filmpje uit te zenden hoor. Ze breken de hele magie van het slot, en zelfs twee seconden aftiteling zijn ons niet gegund... Echt schandalig. Het mag dan nog een commerciële zender zijn, maar dat cultuurbarbarisme is echt een paar stappen te erg.

 

Seffens of er nog geen Facebookgroep tegen die reclames is :p.

 

En nu naar Körperwelten: dat lijkt mij zo oneerbiedig op dit moment...

 

million-dollar-baby

16-08-08

Johnny Depp schenkt filmloon aan Heath Ledgers dochter

Johnny Depp schenkt filmloon aan Heath Ledgers dochter

Johnny Depp, Colin Farrell en Jude Law hebben hun loon voor de film 'The Imaginarium of Dr. Parnassus' aan Matilda, de dochter van wijlen Heath Ledger geschonken. De drie acteurs vervingen Heath in de film nadat hij in januari om het leven kwam door een ongewilde overdosis en wilden dat het meisje van twee een appeltje voor de dorst zou hebben.


Regisseur Terry Gilliam: "Die drie deden een heldendaad door hun collega te vervangen. Het gebeurt zelden dat, wanneer zo'n tragedie zich voordoet, bekende en succesrijke acteurs opstaan en zeggen: 'Ok, we doen wat we kunnen om te helpen'. Ze kwamen, deden hun werk, zorgden ervoor dat de film kon afgewerkt worden en storten hun geld door aan de dochter van Heath. Dat is buitengewoon!".
"Ik ben zo blij dat die kerels zo bescheiden zijn. Precies daarom leveren ze de film een grote extra waarde. Deze film bekijken, zal een bitterzoete zaak worden. Heath was ermee bezig tot de dag waarop hij stierf".

Depp, Farrell en Law spelen het personage van Heath Ledger dat in drie verschillende dimensies wordt getransporteerd als hij bij een rondreizend toneelgezelschap een magische spiegel ontdekt. (lb)

16/08/08 19u09

johnny2

 

Het is toch een schat... *Zucht* ;-)

 

 

22:39 Gepost door ikke in Film | Permalink | Commentaren (2) | Tags: johnny depp, heath ledger |  Facebook |