05-02-12

Stokje van Alice

Als ik in inspiratie- en motivatieloze tijden een stokje krijg, kan ik dat toch niet laten liggen... 

Alice stuurde mij 11 vragen, ziehier de antwoorden (en neem de vragen gerust over). 

 

1. Als je een stad zou zijn, welke was je dan en waarom?
Een of ander klein, gezellig stadje, zonder toeristen. Een onbekend stadje met andere woorden. Iets traditioneel, klassiek, klein en knus. Voorstellen altijd welkom.

2. Welk boek/film of liedje veranderde ooit je leven?
“Total eclipse of the heart” van Bonnie Tyler. Op dat liedje slowde ik voor het eerst met Schaap, en sloeg de vonk over. Een vonk die zes jaar later nog altijd niet verdwenen is – van mijn kant uit toch niet. Het begin van ons sprookje… Een sprookje dat hopelijk ooit eindigt met “En ze leefden nog lang en gelukkig”. Eerst die draak zien te overwinnen :p.

3. Ik ga voor jou koken. Wat moet ik klaar maken en waarom?
Het is beledigend voor de kookkunsten van Alice waarschijnlijk, maar: braadworst met appelmoes. Ik hou van simpel eten, sorry… Hoewel, een slaatje met geitenkaas (en veel fruit) mag ook wel, dat is misschien een grotere culinaire uitdaging.

4. Waar zou je op dit moment het allerliefste zijn?
Eerlijk? Lekker warm, knus en veilig in Schaap zijn armen, mijn favoriete plek op aarde.

5. Wat stond er in het laatste smsje dat je ontving?
“Idd”. En het voorlaatste: “Ja”. Ik heb bijzonder veelzeggende vrienden.

6. Wat is de grootste blunder die je ooit gemaakt hebt?
Mijn eerste lief komt wel aardig in de buurt… :p. Verder kan ik niet direct op iets komen. Ik ben nog nooit zat geweest, dus zatte verhalen kan ik niet vertellen.

7. Wat is het vreemdste voedsel dat je ooit al gegeten hebt?
Gras, als kind. Of telt dat niet als voedsel? Dan zal het wel iets zijn dat ik bij Schaap zijn familie gegeten heb, daar was het altijd van dat exclusief, “speciaal” eten, liefst iets dat nog kijkt naar u.

8. Je krijgt een ongelimiteerde visa kaart ter beschikking voor 2 uur. Waar ga je je geld spenderen?
Ik heb al lang geen nieuwe schoenen meer gekocht… Schoenen dus! En een mooi huisje. In volgorde van belangrijkheid :p.

9. Waar zie jij jezelf in 5 jaar?
Het zal nipt zijn, maar hopelijk ben ik tegen dan getrouwd, met een eerste kindje onderweg of rondtrippelend. Nu juist nog de man van mijn leven (her)ontmoeten…

10. Als je kon teruggaan in de tijd waar ging je dan heen?
Naar het begin dat Schaap en ik samenwoonden. Het was enkel wij tweeën, dolgelukkig en dolverloofd in ons mooi appartementje, met de meubels die we samen uitgekozen en ineengestoken hadden, fantaserend over onze kindjes – het enige wat nog ontbrak om het perfect te maken.

11. Met wie zou je graag eens een avondje aan de toog hangen?
Geen idee eigenlijk. Al mijn ideale mannen zijn onlangs van hun voetstuk gevallen – nee, niet enkel Schaap. Johnny Depp en Seal verlaten hun partner (ja, vrouwen vinden bezette mannen aantrekkelijker, dat toont dat ze zich kunnen binden) en de moeder van hun kinderen, Hugh Laurie maakt reclame voor dagcrème (volgens mijn zus) en George Clooney getuigt in Humo over zijn passie voor “uitlaatgassen” en zijn automatisch scheetkussen. Neem dan toch maar Hugh Laurie, dat lijkt mij de interessantste man om mee te praten. Zolang hij minder crèmekes dan ik gebruikt, kan ik dat wel door de vingers zien :p.

21:04 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

Voorstel voor stadje: Rozaje (in Montenegro), of toeristischer, maar misschien ook knusser: Veliko Turnovo (in Bulgarije).
En: gras :D!
Ik zal over de vraagjes nadenken en een mailtje sturen...

Gepost door: Me | 05-02-12

Voorstel voor stadje: Rozaje (in Montenegro), of toeristischer, maar misschien ook knusser: Veliko Turnovo (in Bulgarije).
En: gras :D!
Ik zal over de vraagjes nadenken en een mailtje sturen...

Gepost door: Me | 05-02-12

Geen belediging voor mijn kookkunst hoor. Ne goeie appelmoes is echt niet zo simpel als iedereen denkt! :-)

Gepost door: Alice | 06-02-12

Leuk om je antwoorden te lezen. Ik denk dat veel kinderen wel eens gras eten :p. Is erger dan van dat nat kattenvoer, er zijn genoeg kindjes die hun handen daarin steken en het dan opeten :p

Gepost door: justm3 | 06-02-12

Gras! Haha! Zo ver had ik dus nog niet nagedacht toen ik die vragen beantwoordde. Kattenbrokjes heb ik dus wel al gegeten. En het doet mij er aan denken dat mijn zus vroeger graag plasticine at: ons mama moest altijd bijkopen omdat die maar verdween en ze begreep maar niet waar dat naar toe ging tot ze zus betrapte.

Gepost door: Tita | 06-02-12

Plasticine, da's een grappige! Gras heb ik zelf nooit gegeten voor zover ik het mij kan herinneren natuurlijk.

Gepost door: LJ | 06-02-12

Wie komt er nu op van plasticine te eten! Gras, ok, dat eten de koeien ook, en katteneten de katten. Maar plasticine? Dat lijkt ook nergens op (ok, onze spinaziepuree zag er wel zo uit deze week, maar toch).

Ik heb nog inkt geproefd ook, uit inktbuisjes. Vond ik ook niet zo slecht.

Gepost door: Ladybird | 06-02-12

Ik vind het vooral opvallend dat er weer een sprankel te bespeuren is en een vleugje humor!!! Leuk om te lezen,.........en ik ben het met Allice eens, appelmoes maken is niet zo eenvoudig dan het lijkt,.....als we het hebben over lekkere :-).

Gepost door: Misssexandthecity | 07-02-12

Beste Ladybird
ik ben iemand die al meer dan een jaar je blog (en dus je leven...) volgt. Tot nu toe heb ik me nog nooit zeker genoeg gevoeld om te reageren op je posts (welk recht had ik daartoe, dacht ik, om me te gaan bemoeien...) maar omdat ik toch wel om de paar dagen je blog eens bekijk, valt de recente stilte me des te meer op. Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat het goed met je gaat, dat je terug zin in het leven begint te krijgen samen met de eerste zonnestralen (de zon schijnt hier in Leuven al dagen!), dat je de moed kunt vinden om jezelf terug op te rapen en verder te gaan. Ik herken me erg in hoe je schrijft, hoe je in het leven staat, en het lezen van jouw posts gaf mij telkens weer een blijk van herkenning! Vaak slaagden je blogberichten erin me compleet op te vrolijken, te doen schateren, te doen glimlachen, en meer dan eens kwamen er ook tranen bij te pas, vooral de laatste tijd. Ik denk dat ik als onbekende hier ook voor vele andere van je lezers spreek als ik zeg dat we je missen en dat we hopen dat het goed met je gaat!

Gepost door: Antigone | 22-03-12

Dag Antigone,

Bedankt voor je reactie.

Nee, het gaat niet zo goed met mij. Ik heb onlangs Schaap teruggezien, ik zie hem nog altijd doodgraag, maar hij deed alsof ik lucht was, hij heeft mij straal genegeerd. Ik heb het daar heel moeilijk mee.

Ik ben ook van blog aan het veranderen, maar ik wil het adres hier niet openbaar maken, ik ga de grootste fans individueel contacteren. Als je het adres wil moet je maar een mailtje sturen.

Groetjes en bedankt voor je bezorgdheid,
Ladybird

Gepost door: Ladybird | 23-03-12

Hey,

Hoewel je vind dat ik hard was, wil ik toch nog meegeven dat ik je pijn heel goed begrijp en dat ik weet hoeveel het pijn doet als ze je daarna negeren. Echt meid, ik heb hetzelfde meegemaakt (nu al 11 jaar geleden) en tot vandaag doet het nog pijn hoor, weliswaar veel minder, maar toch nog pijn en sommige dagen kan het echt deprimerend zijn. Maar ik heb 2 lieve kindjes een lieve man (meestal.. hehe) dus verder leven was het zeker waard. Maar als the love of your life niet hetzelfde denkt en voelt en je de rug toe draait doet dat pijn, héél veel pijn... en ook heel lang. Ik kan je dus jammer genoeg niet beloven dat de pijn weg gaat, maar wel dat hij mindert en dragelijk wordt. Ik begrijp dat je me uw nieuwe blogje niet wil meegeven, maar ik wou je toch veel sterkte wensen en hopen dat ik je blogje binnen een jaartje tegenkom en dat je u dan hebt herpakt en het allemaal een plaatsje kan geven en vooruit kan gaan !!

Greetz Nathalie

Gepost door: Nathalie | 02-04-12

De commentaren zijn gesloten.