24-10-11

Waarom toch

Ik wist dat hij zou profiteren van zijn vrijgezellenleven, maar zo hard? Ik ben er kapot van... Dat ik 5.5 jaar al mijn energie, al mijn liefde, alles voor hem gegeven heb, om dan nu te zien hoe hij eigenlijk echt is - hij is zogezegd veranderd naar wie hij wou zijn, awel, hij mag er fier op zijn. 

 

Zo iemand verdient het niet van graag gezien te worden... En ik verdien het niet van zo uitgespuwd en misbruikt te worden... 

 

Waarom toch. Waarom... Een kwart van mijn leven, ik heb hem altijd graag gezien, ik wou met hem trouwen en kindjes krijgen. En nu is hij veranderd in een monster, dat zich er niet eens voor schaamt dat hij van de een op de ander springt... 

 

23:41 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Schaap heeft een punt achter jullie relatie gezet dus nu is hij eigenlijk wel vrij om te doen wat hij wil doen. Het is zijn leven, zijn keuzes en je maakt het jezelf alleen maar moeilijker om een soort vaan ideaal beeld op schaap te projecteren waaraan hij volgens jou moet voldoen. Dat doet hij niet en hij is het jou ook niet verschuldigd om aan dat beeld te voldoen.

Het is goed dat je je hier ventileert, en dat je kwaad bent begrijp ik heel erg goed, ik zou het ook zijn op mijn vriend moesten zaken zo lopen zoals bij jullie, ik zou dan ook echt enorm woedend zijn, dus begrijp me niet verkeerd, ik begrijp dat je zo boos bent. Maar probeer te beseffen dat het niet is omdat jullie zo lang zijn samen geweest, dat hij jou dingen verschuldigd is. Liefde hoor je te geven zonder voorwaarden ipv geven en terug verwachten. Toen jullie relatie goed zat hebben jullie beide van elkaar genoten en hebben jullie elkaar geapprecieerd. Nu is dat verandert maar het is niet omdat jij veel voor hem hebt gedaan dat hij je eeuwige dankbaarheid is verschuldigd. Probeer dat in te zien want door je vast te houden aan al je verwachtingen en aan je 'voor wat hoort wat' visie maak je het jezelf alleen maar heel erg moeilijk.

Wat ik nu zeg ga je waarschijnlijk niet graag lezen. Schaap is geen monster en schaap verdient het om graag gezien te worden. Mensen begaan fouten in hun leven, dat is menselijk. En mensen begaan fouten in hun relatie, dat is ook menselijk. Het belangrijkste is dat we daaruit kunnen leren. De kans is erg reëel dat schaap over een paar jaar naar de huidige situatie terugkijkt en dat hij goed beseft dat bepaalde zaken niet netjes zijn verlopen. Het is niet omdat jullie relatie nu kapot is dat hij de rest van zijn leven ongelukkig moet zijn. Moest iedereen die ooit een fout heeft begaan in een relatie niet meer gelukkig mogen zijn, dan denk ik dat niemand van boven de 25 jaar nog gelukkig mag zijn. Ik heb in mijn vorige relatie een fout gemaakt, LJ heeft in haar huidige relatie een fout begaan, maar dat betekent niet dat wij monsters zijn die het verdienen om ongelukkig te zijn. En als schaap zijn les niet leert uit de huidige situatie, dan zal hij door zijn gedrag in de toekomst keer op keer gekwetst worden tot hij beseft dat hij bepaalde dingen anders moet aanpakken.

Nu zie je het zo mss niet, maar schaap heeft nog wel iets netjes gedaan. Hij voelde zelf aan dat naar zijn gevoel jullie relatie fout zat en dat hij gevoelens begon te krijgen voor iemand anders. Hij heeft voor zichzelf een keuze gemaakt vooraleer hij iets met die andere is begonnen. Hij heeft ervoor gekozen om een punt achter jullie relatie te zetten. Dat is uiteindelijk nog veel netter dan dat hij jou een schone schijn zou voorhouden en dat hij je maandenlang zou bedriegen...

Gepost door: justm3 | 25-10-11

Dat is ook zo wat hierboven beschreven staat, maar zelf heb ik daar toch enkele bedenkingen bij. Als ik nu louter naar mijn eigen situatie kijk (Ladybird zit in hetzelfde bootje), 23 jaar gelukkig getrouwd geweest waaruit 2 kinderen zijn voortgekomen. Zij krijgt gevoelens voor iemand anders waar ze goed mee kan praten. (joehoe) 23 jaar gooi je toch zomaar niet weg omdat je een klik hebt met iemand. Daar kan toch aan gewerkt worden, want ik blijf bij het principe van het gras dat NIET groener is aan de andere kant. Zij gaat na een tijd met hem in dezelfde leefsituaties komen, die wij gehad hebben, daar ben ik 100% zeker van. Ze zal dat nooit maar ook nooit gaan toegeven.
Ik ben eindelijk zover, dat ik haar zelfs niet meer terug wil, al kroop ze op haar knieën.
Tegenwoordig gaat men veel te snel uit elkaar, het is precies of het een wedstrijd is. Totdat de dood ons scheid, is al lang niet meer van toepassing. Tja, de tijden veranderen, zullen we het daar maar bij laten.

Gepost door: HansDeZwans | 25-10-11

Ik ga helemaal akkoord met justm3.
Ik maak me ook de bedenking dat het hier constant gaat over "gelukkige" relatie. En ik trek geen moment in twijfel dat er heel gelukkige momenten zijn geweest. Maar Schaap (of Hans zijn vrouw of eenders wie in een soort gelijke situatie) beeindigt geen relatie waarin ze ongeloflijk gelukkig zijn. Ik kan begrijpen dat de achtergelate partij zich wil optrekken aan de "gelukkige momenten" en die zijn er geweest en die moet je koesteren.
Maar een doodgelukkige vrouw of man gaat niet weg bij diegene die hem gelukkig maakt.
Ik wil hier niet zeggen dat de schuld bij de andere partner ligt he. Helemaal niet. Want het kan mij net zo goed overkomen dat M. bij mij weggaat. Dat besef ik maar al te goed. Niks is zeker.
Mijn vriendin werd door haar man verlaten 4 dagen nadat hun zoontje geboren was. Ze had niets door van ongelukkig zijn ofzo. Niemand in het ziekenhuis straalde ze als een echt gezin. Maar er waren wel barsten in hun geluk. Er waren nog heel veel mooie momenten, maar voor hem waren er meer dan genoeg slechte. Genoeg slechte om niet te willen blijven.

Schaap is ook nog veel te jong om in een relatie te blijven waarin hij niet voor de volle 100% gelukkig is. Partners zouden het beste in zichzelf boven moeten halen. Zouden elkaar moeten versterken. En in een relatie mag er inderdaad geen spraken zijn van "voor wat hoort wat."

En ik weet dat het moeilijk is om nu te zien, maar ooit ga je msschien beseffen dat het niet zo heeft mogen zijn. Zoals mijn vriendin... vier jaar later heeft ze een man die van haar houdt zoals het moet. Die van haar een betere vrouw maakt. Die haar echt gelukkig maakt.
En ik twijfel er niet over dat het voor jou ook zo gaat zijn Ladybird. Je bent nog zo ongelooflijk jong... er ligt nog een hele wereld aan je voeten. En in die wereld loopt ook nog ergens die prins op het witte paard rond.

Hetzelfde geldt voor Hans. Een breuk na een huwelijk van 23 jaar dat is het einde van de wereld, daar kan ik heel goed inkomen. Die pijn moet echt allesverterend zijn. Maar je bent een fijne man, volgens mij lief en zorgzaam. Er komt vast ooit wel een vrouw die dat weet te zien en die je gelukkiger maakt dan je voor mogelijk hield.

Gepost door: Alice | 25-10-11

Vorige vrijdag vroeg Schaap mij of hij mee mocht op reis met mij. Mijn antwoord was: "Dat hangt ervan af of je al een andere vriendin hebt of niet". En hij heeft gezwegen. Nu heb ik twee keuzes: ofwel ga ik mee op reis met hem, ofwel geef ik, die eerst in het orkest zat, die als enige recht heeft om mee te gaan, de reis op.
Hij heeft altijd laten uitschijnen dat hij gewoon tijd nodig had, dat het zou goed komen tussen ons, zelfs terwijl die twee al samen waren. En dat is wel héél erg fout, vind ik... Hij heeft altijd gezegd dat we uiteen waren om mijn angststoornis - wat ik sowieso een faluwe reden vond, daar kan ik niet aan doen -, maar blijkbaar was er de hele tijd al een ander.

Zondagavond zei hij nog dat het misschien terug goed kon komen, met tijd, maandag had hij ineens al een paar weken een ander. Ik heb altijd voor hem gezorgd, hem altijd graag gezien, verdien ik dan geen minimum aan respect?

Ik ben er kapot van, ik kan niet meer...

Gepost door: Ladybird | 25-10-11

Het getuigt inderdaad van niet veel respect dat hij zijn nieuwe relatie voor jou heeft verzwegen. Ik zei al dat ik dat laf vond. Meer nog is het smerig dat hij jouw hoop is blijven voeden met halve redenen en vage "ik weet het niet" toespelingen op de toekomst. Dat is ook deels jouw oordeel geweest om daaruit daadwerkelijk hoop te putten.
Ik denk dat het op dit moment beter is dat je alle contact met Schaap verbreekt. Je moet nu aan jezelf denken. Hem zien zal de pijn enkel rekken. Als dat wil zeggen dat je daardoor niet kan deelnemen aan die reis omdat Schaap wél meegaat, dan is dat zo...

Gepost door: LJ | 25-10-11

Ik ben het eens met alles wat men hier nog extra heeft gezegd bovenop wat ik al zei. En ik denk ook dat er in jullie geval niet één specifieke reden is dat het gedaan is. Het is niet enkel jouw angststoornis (ook al heb jij die, als je partner het te zwaar begint te vinden om daarmee om te gaan dan kan je dat hem niet kwalijk nemen), het zal ook niet enkel die andere vrouw zijn, het zal ook niet enkel ruzies zijn die jullie hebben gehad. Het is een combinatie van vanalles. En ik denk dat het niet veel nut heeft om te blijven stilstaan bij de oorzaak en om bepaalde redenen als flauw te zien en om de schuld volledig op dat ander meisje te steken.

Ik begrijp dat je in een zware situatie zit, maar ik vind dat je jezelf een beetje veel in de slachtofferrol blijft steken. Het is begrijpelijk dat je het moeilijk hebt. Maar probeer jezelf sterk te maken en te vechten om terug gelukkig te worden, ipv je te blijven vastgrijpen aan het verleden.

Hans heeft ook gevoeld wat jij nu voelt, maar zoals hij zegt staat hij nu een aantal maanden later helemaal anders tov de situatie. En dat gaat bij jou ook komen. Het zijn idd veel jaren die nu niet meer vervolgd worden, maar dat betekent niet dat er geen toekomst is. Mijn vriend is 25 jaar samen geweest met zijn ex, zij heeft hem op een smerige manier op straat gezet. Hij heeft het ook zwaar gehad en heeft het nog steeds met bepaalde dingen zwaar. Zijn vertrouwen en zelfvertrouwen heeft ook een harde deuk gehad. Maar dat betekent niet dat er geen toekomst is. Nu is hij bijna 2 jaar samen met mij en hij zegt zelf dat hij binnen onze relatie zichzelf kan zijn. En dat ga jij ook hebben, je gaat nog iemand tegenkomen waarin je gaat voelen dat die relatie wel is wat je verdient en dat je dan gaat terugdenken aan je relatie met schaap en dat je je gaat afvragen waarom je daarin zo overtuigd was geweest dat dat alles was wat er is omdat je tegen dan gaat zien dat het allemaal niet zo perfect was als je nu denkt.

En ja ladybird, jij verdient respect. Maar in het leven kan je dingen niet afdwingen van andere mensen. Mensen zijn nu eenmaal één voor één wezens met een eigen karakter en eigen gedachten en eigen keuzes. Je gaat in je leven nog genoeg mensen tegenkomen die jou niet respecteren. Het is aan jezelf om genoeg zelfrespect en zelfvertrouwen te hebben om je grenzen te durven bewaken en om respectloos gedrag niet te tolereren. Schaap toont geen respect, maar jij staat hem momenteel nog wel in je leven toe. Als jij contact verbreekt dan heeft hij ook de kans niet meer om jou respectloos te behandelen. Zoals ik eerder zij, er is niet zoiets als geven en nemen, je kan niet bepalen wat andere mensen doen of horen te doen. Ieder is vrij in zijn keuzes.

@Hans: ge ziet het hé, zelfs na zoveel jaar is het nog mogelijk dat ge een leuke, zotte vriendin gaat tegenkomen die graag met enkel en alleen een kookschort rondhuppelt :p. Nee, ff serieus, ge komt over als iemand met zijn hart op de juiste plaats, dus ik ben er zeker van dat ge nog iemand gaat leren kennen die u gelukkig gaat maken! :-)

Gepost door: justm3 | 25-10-11

In deze commentaar wil ik mij even aan schaap richten. Ik heb begrepen dat hij hier nog komt meelezen. Ik wil ff aan schaap vertellen dat de commentaren die ik en anderen hier schrijven, niet betekenen dat wij ladybird ongelijk geven en dat schaap in zijn recht staat.

Met mijn, soms nogal kritische, commentaren probeer ik ladybird te helpen om soms bepaalde dingen in te zien zodat ze hopelijk voor haarzelf dingen wat gemakkelijker kan plaatsen en verwerken.

Maar met wat ik hier reageer bedoel ik absoluut niet dat schaap hier de onschuldige is, verre van. Dus gebruik de commentaren die wij hier leveren ook niet tegen ladybird!

Ik vind het persoonlijk heel erg respectloos hoe ge ladybird hebt behandelt. Van wat ik versta zat het al langer niet goed in de relatie. Ik merk ook dat ge hiervan de schuld volledig in ladybird haar schoenen hebt proberen te leggen. En ik vind het persoonlijk nogal erg smerig om ladybird zo lang wijs te maken dat er niks aan de hand is met andere vrouwen en dat zij paranoide is en dat zij maar in behandeling moet. Terwijl het volgens mij toen al lang uitgemaakte zaak was voor u dat die relatie niet meer zou blijven duren. Het komt over of ge hebt gewoon rustig de tijd afgewacht tot ge een andere vrouw kon ontmoeten zodat ge u plezierekes niet zou moeten missen.

Ook vind ik het absoluut niet netjes om niet duidelijk te zijn tegen ladybird. Als er een andere vrouw was, had dat dan gewoon gezegd, ipv valse hoop voor haar te houden dat het in de toekomst wel terug goed zou kunnen komen. En als ge iemand anders had, had dan al helemaal geen seks meer gehad met ladybird. Het komt nu allemaal nogal oppervlakkig over.

Ik ben nog steeds van mening dat schaap egoïstisch, manipulatief, kinderachtig en dominant is. Stop met alles in ladybird haar schoenen te schuiven en stop met haar te moeten blijven wijsmaken dat het allemaal haar schuld is en dat onze reacties u daarin bevestigen, dat doen ze niet. Kijk eens naar uzelf en durf u fouten toe te geven. Door hoe ge nu bezig bent gaat ge ni ver komen.. Hoe ge u de laatste weken tov ladybird hebt gedragen is erg laag en respectloos. Dus neem het ladybird niet kwalijk dat ze u nen klootzak vind, ik zou er zelf ook zo over denken moest iemand mij zo behandelen.

Gepost door: justm3 | 25-10-11

In deze commentaar wil ik mij even aan schaap richten. Ik heb begrepen dat hij hier nog komt meelezen. Ik wil ff aan schaap vertellen dat de commentaren die ik en anderen hier schrijven, niet betekenen dat wij ladybird ongelijk geven en dat schaap in zijn recht staat.

Met mijn, soms nogal kritische, commentaren probeer ik ladybird te helpen om soms bepaalde dingen in te zien zodat ze hopelijk voor haarzelf dingen wat gemakkelijker kan plaatsen en verwerken.

Maar met wat ik hier reageer bedoel ik absoluut niet dat schaap hier de onschuldige is, verre van. Dus gebruik de commentaren die wij hier leveren ook niet tegen ladybird!

Ik vind het persoonlijk heel erg respectloos hoe ge ladybird hebt behandelt. Van wat ik versta zat het al langer niet goed in de relatie. Ik merk ook dat ge hiervan de schuld volledig in ladybird haar schoenen hebt proberen te leggen. En ik vind het persoonlijk nogal erg smerig om ladybird zo lang wijs te maken dat er niks aan de hand is met andere vrouwen en dat zij paranoide is en dat zij maar in behandeling moet. Terwijl het volgens mij toen al lang uitgemaakte zaak was voor u dat die relatie niet meer zou blijven duren. Het komt over of ge hebt gewoon rustig de tijd afgewacht tot ge een andere vrouw kon ontmoeten zodat ge u plezierekes niet zou moeten missen.

Ook vind ik het absoluut niet netjes om niet duidelijk te zijn tegen ladybird. Als er een andere vrouw was, had dat dan gewoon gezegd, ipv valse hoop voor haar te houden dat het in de toekomst wel terug goed zou kunnen komen. En als ge iemand anders had, had dan al helemaal geen seks meer gehad met ladybird. Het komt nu allemaal nogal oppervlakkig over.

Ik ben nog steeds van mening dat schaap egoïstisch, manipulatief, kinderachtig en dominant is. Stop met alles in ladybird haar schoenen te schuiven en stop met haar te moeten blijven wijsmaken dat het allemaal haar schuld is en dat onze reacties u daarin bevestigen, dat doen ze niet. Kijk eens naar uzelf en durf u fouten toe te geven. Door hoe ge nu bezig bent gaat ge ni ver komen.. Hoe ge u de laatste weken tov ladybird hebt gedragen is erg laag en respectloos. Dus neem het ladybird niet kwalijk dat ze u nen klootzak vind, ik zou er zelf ook zo over denken moest iemand mij zo behandelen.

Gepost door: justm3 | 25-10-11

Go Justm3!!!!!

Gepost door: LJ | 25-10-11

Ik wou net zeggen een staande ovatie voor justm3!!!

Gepost door: Alice | 25-10-11

De commentaren zijn gesloten.