15-10-11

AAAAAAAAA

Liefste Schaap, IK HOU VAN U! 

 

Waarom toch......

 

Het is precies alsof de pijn alleen maar groter wordt, nu de kwaadheid wegebt. Wat in de plaats komt is een nog groter gemis, en een enorm groot besef hoe diep mijn liefde voor hem wel zit. Hoe kan dat, dat liefde die zó intens, zó diep zit, toch maar van één kant komt? Wat is het nut daarvan? 

 

Alles doet pijn. Ik ben jaloers op alle verliefde koppels, zwangere vrouwen, mensen met kinderen. Waarom is mij dat niet gegund? Ik had de man van mijn leven, en om de een of andere reden ben ik hem kwijt. En ik heb veel nagedacht de laatste maand, ik wil er aan werken, maar het komt nog altijd maar van één kant. Ik ben geëvolueerd, ik besef nu ook dat er belangrijke dingen zijn dan dat je vriend niet met andere vrouwen omgaat. Een relatie is meer dan dat: verbondenheid, geborgenheid, vertrouwen, trouw, verliefdheid, liefde. En zelfs als de laatste twee van één of twee van de kanten even wat minder is, zorgt de rest er wel voor dat de relatie standhoudt - dit pleit eigenlijk weer tégen Schaap, maar toch. 

 

Ik hou van hem, met heel mijn hart, met alles wat ik heb. Ik zou alles geven om hem terug te hebben. Ik doe alle tips tegen liefdesverdriet die ik krijg: ik zorg voor mezelf, ik doe dingen die ik graag doe. Maar toch, het gevoel van leegte is veel sterker. Mijn verstand zegt dat ik beter af ben zonder hem, dat hij genoeg kansen gehad heeft. Maar mijn hart voelt niet anders dan liefde, intenser dan ik ze ooit had durven vermoeden. 

Wat is het nut van zo'n sterke liefde, als ze maar van één kant komt? 

 

Ik zou naar huis moeten, maar ik kan het echt niet opbrengen. Ik heb geen zin om mijn vader, de man met een vrouw die al dertig jaar bij hem blijft en vier gezonde kinderen, weer te horen klagen over hoe zwaar zijn leven is. Om de man die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt te horen klagen over zijn job. Om te horen hoe hij vindt dat zijn vrouw hem niet genoeg affectie geeft - de vrouw die al 25 jaar met hem getrouwd is, ondanks alles. Ik dacht altijd: hoe komt het dat zij nog samen zijn, dat zij niet scheiden, gelijk hij haar behandelt? Maar ik besef nu, meer dan ooit: elke relatie heeft moeilijke momenten, daar moet je door, want wat je in de plaats krijgt is zoveel mooier en belangrijker dan al die kleine minpunten. In goede en kwade dagen, dat is wat mensen beloven als ze trouwen, en ik zou daar niet sterker achter kunnen staan. 

Ik geloof in de liefde en in trouwen, meer dan ooit. Alleen hoop ik dat iemand, liefst Schaap, ooit op dezelfde manier van mij kan houden en op hetzelfde niveau komt, waar samen zijn en verbondenheid en eeuwige liefde belangrijker zijn dan eigen individuele behoeftes... 

 

Schaap, ik hou van je. Was er maar iets dat ik kon doen om je hetzelfde te doen voelen... Of, als dat niet kan, mijn eigen gevoelens uit te schakelen... 

19:04 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.