13-10-11

Eos

Misschien had Schaap de pil moeten nemen, dan zou hij ook standvastiger zijn en meer belang hechten aan goede toekomstige moeders dan aan zijn hormonen... 

 

http://www.eosmagazine.eu/home/ctl/Detail/mid/485/xmid/41...

 

Vrouwen aan de pil willen goede vaders

 Vrouwen die de pil gebruiken, voelen zich minder aangetrokken tot hun partner, maar hebben een langere relatie. Dat blijkt uit een Britse studie bij 2.500 koppels die deze week verschijnt in Proceedings of the Royal Society B. 

Vrouwen die de pil gebruikten toen ze hun partner leerden kennen, zijn over het algemeen minder tevreden over hun seksleven, en voelen zich minder aangetrokken tot hun partner. Omgekeerd duren hun relaties langer – gemiddeld twee jaar - en zijn de vrouwen meer tevreden over de niet-seksuele aspecten van hun man, zoals de zorg voor de kinderen.

Het achterliggend mechanisme van de resultaten is niet bekend, maar hoofdonderzoeker Craig Roberts van de University of Stirling vermoedt dat de hormonale afvlakking die de pil veroorzaakt er iets mee te maken heeft. Voorafgaand onderzoek toont aan dat de partnervoorkeur van een vrouw varieert gedurende de menstruele cyclus. Tijdens de niet vruchtbare periode voelen vrouwen zich meer aangetrokken tot zorgende, betrouwbare mannen - kortom goede vaders. Kort na de eisprong lonken vrouwenogen naar meer ‘mannelijke’ mannen.

Beide voorkeuren zouden gestuurd worden door variaties in hormonenconcentraties. De hormonenspiegel van vrouwen die de pil gebruiken, varieert echter nauwelijks tijdens de menstruatiecyclus, en lijkt nog het meest op die tijdens de niet-vruchtbare periode. Mogelijk voelen vrouwen aan de pil zich daarom minder seksueel aangetrokken tot hun partner, maar hechten ze meer belang aan zijn ‘relatieversterkende’ eigenschappen. (kv)

13:21 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Gek toch hoe hormonen hun invloed hebben :)

Gepost door: justm3 | 13-10-11

Nu, dat hormonen invloed hadden wist ik eigenlijk wel. Nadat het gedaan (of beginnen gedaan geraken) was met Schaap ben ik een maand gestopt met de pil - ik was toch vrijgezel, en ik wou wel eens weten of het verschillend was, hoe groot de invloed van de pil was. En ik heb die hormonen nogal gevoeld, amai :-). Nu, het "maandelijks cadeautje" (vreselijke reclame trouwens) was dan ook erg genoeg om de rest van mijn leven aan de pil te blijven :p.

Gepost door: Ladybird | 13-10-11

De commentaren zijn gesloten.