17-09-11

Wakker worden

Eerste gedachte toen ik wakker werd: Ik mis Schaap. 

En dat gevoel blijft al de ganse morgen hangen... 

Nog dertien keer slapen... 

 

11:21 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ik kan goed geloven dat je je heel verdrietig voelt maar aan de andere kant kan ik Schaap heel goed begrijpen. Ik lees je blog al een tijdje en heb mij al eens afgevraagd hoe lang dit nog ging duren.
Het is niet gemakkelijk, hoe graag je iemand ook ziet, om te leven met iemand die zo'n ontzettend laag zelfbeeld heeft en constant bevestiging nodig heeft, dit vraagt ontzettend veel energie. Zet daar dan eens een leuke, toffe, positieve collega naast met wie je goed kan praten en die genuanceerd haar eigen mening geeft over vele dingen zonder overemotioneel te reageren. Deze situatie gedurende een lange tijd... Het ligt voor de hand dat Schaap gevoelens begint te krijgen voor die collega, en dat hij die niet kan delen met iemand die een laag zelfbeeld heeft en overemotioneel reageert en dit allemaal gaat delen met de wereld via een blog... Ik snap hem supergoed : 1. hij ziet je nog graag, zonder twijfel 2. hij heeft niet het gevoel dat hij je helpt met je laag zelfbeeld, hij is doodmoe van het constant bevestigen, hij wil dat je dit zelf oplost vanuit het principe : eerst een goede relatie met jezelf en dan met iemand anders.
Het enige wat je nu kan doen is de schaaptoestand loslaten, stoppen met zelfmedelijden over Schaap op je blog. Werken aan jezelf en dan zal al heel veel vanzelf in orde komen.
Voor de rest : al die psychologen gaan je niet veel verder helpen, je hebt de kennis zelf. Wat eventueel wel zou kunnen helpen is een coach die met opdrachten zou kunnen werken. Ik denk dat je daar ook veel meer plezier aan zou beleven.
Dit klinkt waarschijnlijk veel harder dan ik het bedoel maar zo gaat het in elk geval de verkeerde kant uit. Je hebt een leuke schrijfstijl, een goed gevoel voor humor, je geniet van dezelfde dingen als ik, schrijf daar weer meer over, of over een boek dat je gelezen hebt, je mening over autisme scholen , zoiets. Relateer niet alles aan Schaap. Zo leg je wel heel veel druk op hem.

Gepost door: kersje | 17-09-11

Dat is inderdaad hard, ja.

Misschien heb ik wel een laag zelfbeeld, maar iedereen heeft wel zulke periodes. Ik weet niet wat ik wil doen met mijn leven, ik weet niet wat mij écht interesseert: dan kweek je vanzelf niet veel vertrouwen. En als Schaap mij laat vallen voor een ander: moet dat mij dan helpen om meer in mijzelf te geloven? Ik ben alleen maar zeker van het feit dat ik wil trouwen en kindjes krijgen, mét Schaap. Ik mag dan niet zeker zijn van mijzelf, ik was wel zeker van mijn relatie. En het is niet dat hij niets anders deed dan mij bevestigen: we hadden nog altijd heel veel mooie, gelukkige, leuke momenten, die ik veel belangrijker acht. En ik had nog altijd vriendinnen en activiteiten naast Schaap ook, en hij ook naast mij.

Ik kan de Schaaptoestand niet zomaar loslaten, niet zolang er nog hoop is. Schaap is de man van mijn leven, en dat gaat nooit veranderen. Ik doe mijn uiterste best om mij sterk te houden, maar mijn blog is mijn enige constante uitlaatklep momenteel, het enige waar ik alles kan zeggen tegen Schaap die ik niet in het echt kan zeggen. En als je vindt dat die blog vol zelfmedelijden zit: niemand verplicht u van hier te komen lezen. Ik ga echt niet aan zelfcensuur doen. Hier kan ik mijn ding kwijt, dat is het belangrijkste voor mij. Ik moet mij al de ganse dag sterk houden.

En ik geloof wel dat die psychologen mij gaan helpen. Iemand anders die vanop afstand naar je leven kijkt, dat kan helpen, dat heb ik zelf al ondervonden.

Gepost door: Ladybird | 17-09-11

groot gelijk heb je ladybird!

En laten we nu vooral van Schaap niet de grote held maken die weg is gegaan bij ladybird omdat hij vond dat ze aan zichzelf moest werken... vind ik een erg eenzijdig beeld.

Gepost door: Alice | 18-09-11

De commentaren zijn gesloten.