11-09-11

Ladybird vraagt raad

Omdat het zeven jaar geleden is, ik niet meer elke week de Flair lees en 4 jaar psychologie blijkbaar nog niets hebben opgeleverd: wat is volgens jullie de gezondste manier om over een relatiebreuk te geraken? 

Ik heb nood aan praktische tips, iets van houvast, een soort van handleiding om het te kunnen verwerken. 

Bijvoorbeeld: alles wegdoen dat je aan hem doet denken, alles verstoppen, alles vermijden of maar direct van in het begin de confrontatie aangaan? Compleet vermijden (plaatsen, dingen, muziek, mensen...), geleidelijk de confrontatie aangaan of gewoon van in het begin alles hetzelfde doen maar dan zonder hem? Is bv. in de periode direct na een breuk een periode waarin je alle keuzes (bv nieuw kapsel) moet vermijden omdat ze bij voorbaat slecht zijn, of is iets nieuws juist goed voor een nieuwe start? 

Hoe zijn jullie ooit over ex-lieven geraakt? 

Nog iets: is er iemand ooit in geslaagd om een normale vriendschapsrelatie uit te bouwen met een ex, zonder dat er nog iets van gevoelens aan te pas kwam? Dat is wat Schaap wil, gewoon vrienden kunnen zijn, maar ik zie dat alleszins niet zitten... Ofwel ben je alletwee single, en blijf je altijd hopen dat het terug goed komt. Ofwel heeft hij een relatie en ik niet, en dan zou het mijn hart breken elke keer dat hij haar naam noemt. Ofwel heb ik een relatie, en ik zou het alleszins een slecht idee vinden om met ex-lieven te blijven afspreken als je een relatie hebt - ik zou dat niet willen van mijn lief, dus zou ik dat zelf ook niet doen. 

Wat vinden jullie? 

19:53 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

Ik heb één vaste relatie gehad en die is nogal erg geeindigd (hij raakte aan alcohol verslaafd, verloor zichzelf, sloot mij op en verkrachte en misbruikte mij). Mijn hart is toen volledig gebroken en naar mijn gevoel was ik alles kwijt en was ik mijzelf kwijt.

Vrienden zijn met hem zit er dus niet in, ik wil hem geen enkele rol meer geven in mijn leven. En eerlijk gezegd denk ik dat vriendschap jou op dit moment enkel valse hoop gaat geven, dat je het daarmee moeilijker gaat maken dan hoeft. Later als je alles hebt verwerkt gaat dat mss, maar nu lijkt het me geen goed idee.

Dingen die mij hielpen om erdoor heen te komen was routine en momenten voor mijzelf. Om een bepaald uur gaan slapen en voor een bepaald uur opstaan. Mijzelf voorhouden 2 maaltijden per dag te eten, proberen buiten te komen (ik had door de post traumatische stress ook wat eetstoornis gekregen en ik had dus erg veel routine nodig). Maar in ieder geval, kijk wat moeilijk is voor jou en zorg dat je daarvoor routines hebt om je aan vast te houden.

Verder had ik ook momentjes voor mijzelf. In die periode ging ik heel vaak in bad. Met alles erop en eraan. Gezichtsmaskertje, lichaamsscrub, schuim in het bad, allemaal verzorgingskes. Gewoon vanalles om te ontspannen en mijzelf in de watten te leggen.

En zoek een uitlaatklep. Bij mij is sport een uitlaatklep, bij sommigen is dat teken of schilderen, of muziek maken.

En alles waar ik mee zat schreef ik op mijn blog, soms postte ik 5 blogjes per dag. Gewoon alles uit mijn systeem.

Gepost door: justm3 | 11-09-11

Toevallig stond er laatst zo'n artikel in de Flair: in 100 dagen over je ex heen komen.

Een paar van de tips:
- je laten verwennen door je ouders, vriendinnen,...
- jezelf verwennen
- geen contact met je ex
- niet vluchten maar vechten (niet ontkennen maar huilen en schreeuwen)
- ontspannende tv-programma's kijken (geen zware kost)
- powersongs draaien ("I've only just begun to fight")
- gaan shoppen en iets kopen waarin je je waanzinnig sexy voelt
- mijd plaatsen waar jullie samen kwamen
- aan zijn negatieve kanten denken
- niet op stap gaan met gelukkige koppeltjes
- bewust glimlachen: de hele dag
- draag kleren die jij graag ziet en hij niet
- ga naar buiten, spreek af met vriendinnen, maak plezier
- ga naar de kapper
- bouw een feestje
- begin een "nieuwe" cursus of zo
- ga op citytrip met een vriendin
- ga sporten
- denk aan de positieve dingen van het single zijn
- mijd mensen die hem kennen (zijn familie, vrienden)
- begin terug te daten (na een tijdje)

Hoop dat je er iets aan hebt.

Gepost door: Tita | 11-09-11

Hey!
Ik heb ooit eens zo een ex gehad, en nu ben ik blij dat hij mijn ex is. Al heeft dat wat moeten doordringen.
Wat ik heb gedaan?
Veel geblogd, naar muziek geluisterd.
http://www.youtube.com/watch?v=Okz-YEKgruc
en vooral onthouden dat alle jongens, allemaal, vervangbaar zijn.
Probeer je gedachten op iets anders te zetten.
Mijd de omgeving waar jullie elkaar leerden kennen.

Ik ben geen vrienden meer met mijn ex. Zelfs niet meer op facebook. Ik heb zijn gsmnummer gewist.
En dat heeft geholpen.
Ik ben verder gegaan en heb nu een geweldige vriend. Want wat ze zeggen is waar: er zijn genoeg vissen in de zee ;-)

Grtjs en hopelijk heb je hier iets aan!

Gepost door: Fairytale Girl | 12-09-11

De tips van hierboven lijken me wel goed :-)

Citytrip heb ik ook gedaan. Ok wel naar een internetliefje en veel city heb ik niet gezien.. lol maar het heeft wel geholpen hoor !!
Sporten is megauitlaatklep.. zumba is fantastisch.. zeker aan te raden :-)

En nee vriendschap is niet mogelijk.. 2 ex-en heb ik nog op FB omdat we niet met ruzie uit mekaar gingen. Maar buiten hier en daar "ik vind het leuk" is er niet veel praat meer tussen ons..

Met mijn 1ste ex heb ik heel lang blijven afspreken.. en geloof me dat heeft niet geholpen.. het stelde het alleen maar uit..

Veel sterkte.. nogmaals :-)

Gepost door: Nathalie | 12-09-11

Ik denk dat een vriendschapsrelatie op termijn alleen maar kan lukken (als het al lukt), als je nu afstand neemt van elkaar. Hoe moeilijk het ook is en hoe pijn het ook doet, van al mijn vrienden kreeg ik iets minder dan een jaar geleden te horen dat zij pas over hun ex heen begonnen te geraken als ze alle contact verbraken. Ik denk alleen dat je daar zelf klaar voor moet zijn. Daarmee bedoel ik dat je in het begin moet afkicken, net als van de drugs. Je kan met je verstand nog wel beseffen dat het beter is om geen contact te hebben, je hart smeekt naar een vorm van contact met hem, hoe miniem ook. Geleidelijk aan ga je beseffen dat het écht beter is om geen contact meer te hebben en leer je je te beheersen telkens wanneer je een sms of mail wil sturen, op zijn Facebook wilt gaan kijken, ... Om de ene dag een beetje vooruit te gaan en de volgende dag weer het gevoel te hebben dat je terug naar af bent. Niets doet zo hartverscheurend veel pijn als liefdesverdriet en je moet daar in the end ook alleen door, maar geloof me, allerlliefste Ladybird, er zijn al zovelen je voorgegaan (en geloof me: zij zagen hun partner wellicht even graag als jij Schaap), er zullen er nog velen na jou komen, dus ik ben er zeker van dat jij je hier ook door zult slaan. Kleef er geen periode op, gun jezelf de tijd om dit te verwerken, loop niet te denken dat je terug van nul moet beginnen en voel jezelf geen faler. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik weet zeker dat jij dat kan.
En in de tussentijd moet je maar doen wat in al die tips hierboven staat, lijkt me een goed idee!!! Ook al heb je geen zin om buiten te komen, toch doen! Sleep jezelf desnoods uit je zetel en je zult zien dat je je na afloop soms wat minder miserabel zult voelen.

Gepost door: Doornroosje | 12-09-11

De commentaren zijn gesloten.