08-09-11

Revelatie

Maandenlang heb ik mij slecht gevoeld. Maandenlang heb ik mij schuldig gevoeld om mijn jaloezie, paranoia, achterdocht, gebrek aan vertrouwen. 

En wat blijkt? Ik had gelijk. Schaap was/is inderdaad verliefd op die collega. Hij weet niet meer hoe lang al, en hij weigert nog altijd toe te geven dat het meer is dan vriendschap, en hij weigert nog altijd van er afstand van te nemen. 

Na al die maanden van liegen en bedriegen is het er eindelijk uit... Akkoord, hij heeft misschien niets verkeerds gedaan - al een geluk dat het niet wederzijds was, wie weet wat zou er anders gebeurd zijn -, maar het feit dat hij geen afstand wou nemen, het feit dat hij mij mij schuldig liet voelen omdat ik dat wél wou, is al genoeg. Al die maanden beweren dat het gewoon vriendschap was, het gemak waarmee hij over uiteengaan sprak - en enkel weende als hij van haar afscheid moest nemen -, de afstandelijkheid (ik mocht hem gisteren niet eens in bed steken), het vele chatten met haar, het haar ophemelen en mij naar beneden halen... Alle puzzelstukjes vallen ineens in hun plaats. 

En ik besef nu, meer dan ooit: dit heb ik niet verdiend. Ik weet niet wat ik ga doen, maar het heeft lang genoeg geduurd. Hier laat ik het niet bij. 

01:41 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Pfff, ik weet even niet wat zeggen.

Aan de ene kant vind ik het heel erg voor jou. Je hebt dit inderdaad niet verdiend.

Aan de andere kant kan ik Schaap ook wel begrijpen in de zin van dat verliefd worden je overkomt en dat je daar niet voor kiest. En misschien had hij zijn verstand moeten gebruiken en moeten wegblijven van haar. Maar je beseft niet onmiddellijk dat je verliefd aan het worden bent. Zeker als je al in een relatie zit, probeer je dat verliefde gevoel onbewust weg te drukken. En dat hij het niet durft toegeven aan jou, kan ik ook wel begrijpen.

Maar er moet inderdaad iets gebeuren. Alleen hoop ik dat je ook beseft dat hij dit niet expres laat gebeuren om jou te kwetsen. Uit vroegere reacties van hem, merk ik dat hij jou heel graag ziet. En hij gaat evengoed door een hel als jij.

Ik hoop dat je er gauw uitkomt. Succes!

Gepost door: Tita | 08-09-11

Ik heb onmiddelijk gereageerd op je mailtje van vannacht. Dus je zal mijn mening hierover wel lezen.

Ik geef Tita eigenlijk gelijk in bijna alles wat ze zegt... maar het de bal ligt nu wel in Schaap zijn kamp.
Hij zal moeten breken met een van jullie twee. Dat klinkt misschien cru en zal voor hem en voor jou vreselijk moeilijk zijn. Maar jullie beiden in zijn leven houden is gewoon geen optie.

Maar je leest de uitgebreidere versie wel in mijn mailtje.

Gepost door: Alice | 08-09-11

Aiiiii dat maakt alles tegelijk ingewikkelder en toch ook duidelijker: waarom Schaap zich zo gedraagt, waarom hij weigert de vriendschap op te geven. Maar wat nu??

Ik ben trouwens blij, Steentje/Schaap, dat je hebt gereageerd. Ook al laat je in je reactie alles om Ladybird draaien, het blijkt hierdoor wel dat jij vindt dat jullie 'problemen' nog wat dieper zitten.
Maar denk jij nu echt dat Ladybird zich wel zekerder gaat voelen, en wel meer zelfvertrouwen gaat krijgen, als jij verliefd wordt op een andere vrouw? Dat bevestigt enkel haar onzekerheid.

Ik vrees ook dat de knoop gaat moeten doorgehakt worden. Schaap heeft nu geen excuus meer om niet tussen jullie twee te kiezen.
En idd mij lijkt het een groot geluk dat die ander zijn verliefdheid niet heeft beantwoord. Als dat wel zo was geweest... been there, done that helaas. Je gevoelens kan je niet controleren, daar heeft Tita gelijk in, maar Schaap gebruik dan aub je verstand en neem afstand. Dat het makkelijker gezegd is dan gedaan, daar kan ik van meespreken. Maar Schaap, weet dat het vooral de spanning, het nieuwe, is dat die gevoelens voedt... Je huidige relatie is je door en door bekend, mss wel een beetje sleur geworden, mss is de vonk er een beetje uit... Maar dan moet je daaraan werken ipv naar een ander te lopen.
Sorry dat ik dat zo cru zeg maar ik heb dezelfde fout gemaakt en eens die grens over, is er geen weg terug en kan je enkel hopen dat de vrouw van je leven - ik neem aan dat dat Ladybird is aangezien jullie verloofd zijn en al - je vergeeft en believe me, dat is geen pretje.

Schaap, Ladybird, ik hoop echt dat jullie de juiste beslissingen nemen.......

groetjes

PS: Ladybird natuurlijk mag je me toevoegen op FB ;-)

Gepost door: LJ | 08-09-11

Schaap beweert dat hij voor mij gekozen heeft, en dat hij niets wil doen met die gevoelens. Maar feit blijft wel dat hij mij maanden de schuld heeft gegeven, dat hij vond dat ik mij moest laten behandelen en dat ik ben gaan pillen slikken en naar psychiaters lopen, terwijl mijn angst helemaal niet irrationeel of overdreven maar volkomen terecht was. Schaap heeft mij maanden aan het lijntje gehouden, en dat kan ik hem niet vergeven, zelfs niet als hij voor mij kiest. Hij mag nog zo naïef en wereldvreemd zijn als hij wil, als hij weigert, zonder maar zeker mét gevoelens, van afstand te nemen van haar, getuigt dat van een compleet gebrek aan respect voor mij, en dat verdien ik niet.

Ik heb de indruk dat Schaap zijn keuze al heeft gemaakt, maar dat hij wacht tot ik het uitmaakt zodat hij niet de slechterik is. En ik verdien beter dan zo'n lafaard.

Gepost door: Ladybird | 08-09-11

Bij het lezen van dit stukje, komen weer de rotgevoelens naar boven. Mijn vrouw heeft na 20 jaar huwelijk, ook gevoelens gekregen voor iemand anders. En wat doe je dan? Niets, niets kun je doen. Geloof me. Uiteindelijk heeft ze na 6 maanden beslist om ons huwelijk te stoppen. Wij hebben ook nog 2 kinderen. 6 maanden heb ik in een soort van cocoon geleeft. Ik heb mij heel erg beginnen concentreren op hem, omdat ik zijn verleden ken. Alles rond hem beginnen af te breken, naar mijn vrouw toe. Uiteindelijk heeft dit een averechts effect gehad op haar. Wat had ik wel moeten doen? Ik had haar, en misschien is dit een raad naar jou toe, maar het blijft wel gewoon mijn mening, misschien moet je hem nu de keuze laten maken. Dit klinkt misschien hard, maar dat vind ik de beste oplossing. Ik heb, vanaf dat ik wist dat ze gevoelens heeft gekregen voor iemand anders, niet meer normaal kunnen leven. Ik bedoel, in mijn achterhoofd spookte hij constant rond en dat maakt je kapot. Het is beter de realiteit onder ogen te zien. Dit zal hard aankomen voor jullie beide maar daar geraak je uit. Dat heeft tijd nodig, voor de één wat langer als voor de ander, maar de tijd heelt de wonden. Waarom denk je dat ik de laatste tijd alleen maar zwans berichtjes plaats, omdat ik nog altijd in een zware periode zit. Zelf heb ik nog heel veel tijd nodig. Mijn leven is 180° gekeerd. En elke avond als ik ga slapen (met slaappillen) zeg ik: slaapwel zwans, tot morgen. Pffff.

Gepost door: HansDeZwans | 08-09-11

Momenteel heb ik écht geen zin om hier te zitten met mijn vingers draaien en wachten tot meneer een keuze maakt die hij maanden geleden al had moeten maken - en waarvan hij nog altijd vindt dat hij die niet moet maken, want "het is toch gewoon vriendschap". Hoe kan je blijven volhouden dat het gewoon vriendschap is als je verliefd bent op die persoon? Hoe dom kan je zijn...

Voor mij heeft hij het alleszins heel goed verkorven. Ik ben razend, en er zou al héél erg veel moeten gebeuren voor ik nog maar overweeg van hem terug te nemen. Hij heeft nog niet gezegd dat het hem spijt, hij heeft nog niet gezegd dat hij gaat breken met haar. Hij zegt wel dat hij fouten gemaakt heeft, maar er komt altijd "Maar..." achter. Zolang hij niet erkent dat hij massaal in de fout is, al maandenlang, en zolang hij niet definitief breekt met haar, moet hij niet afkomen. Dan ben ik beter af zonder.

Gepost door: Ladybird | 08-09-11

Is het niet typisch mannelijk, dat hun ego te groot is om hun fouten toe te geven zonder méér of zonder 'maar'???? Echt belachelijk.
Jij hebt maanden afgezien, het zal heel wat tijd vergen om jou weer vertrouwen in hem te doen krijgen, voor je hem weer kan geloven, om over je afgebroken zelfvertrouwen nog maar te zwijgen! En hij intussen maar beweren dat hij alles deed om jou van je angsten etc af te helpen?! Da's wel lef hebben hoor...
Een flinke rammeling dat verdient dat schaap van u!!! Waar is die kerel mee bezig...

Ja Schaap, waar ben je mee bezig? Waar wacht je eigenlijk op? Hak aub de knoop door, je kan niet blijven wachten tot iemand anders het voor je doet.

groetjes

Gepost door: LJ | 08-09-11

Nee LJ, niet alle mannen hebben een ego dat te groot is om hun fouten toe te geven, het is niet omdat jij misschien zo'n mannen tegengekomen bent in uw leven dat alle mannen zo zijn. Er lopen evenveel zo'n vrouwen rond, daarin zijn mannen en vrouwen echt niet verschillend. Beetje flauwe reactie vind ik...

Verder kan ik ladybird alleen maar gelijk geven: hem onmiddellijk laten kiezen of korte metten maken, anders ga je er allebei aan onderdoor. Al kan ik ergens wel begrijpen waarom dit gebeurd is. Gaan samenwonen is een grote stap en verandert je relatie (net zoals een kind krijgen je relatie verandert), soms loopt het dan gewoon fout af, jammer, maar beter nu dan binnen pakweg 10 jaar. En eerlijk gezegd, ladybird lijkt mij, volgens wat ik hier lees (ook van voor heel deze historie, al is zoiets natuurlijk moeilijk in te schatten op een blog), ook niet de makkelijkste om mee samen te leven (niet dat deze situatie daarom uw schuld is hé ladybird!, ik zou hier trouwens niet zomaar een schuldige aanwijzen, het is gewoon foutgelopen)

Gepost door: Mister V | 08-09-11

Het heeft niets te maken met dat samenwonen, volgens mij. Toen we nog niet samenwoonden zou hij dat ook niet moeten proberen hebben. En ik vind mijzelf helemaal geen moeilijke om mee samen te leven, ik vraag niet veel, enkel dat je je relatie niet blootstelt aan onnodige risico's.

En LJ, wat dat afgebroken zelfvertrouwen betreft: daar gaat het eigenlijk wel goed mee. Ik voel mij sterker dan ooit: ik besef eindelijk dat mijn angstgevoelens niet irrationeel waren, maar veroorzaakt werden door een overhormonale puber (zo heb ik hem gisteren genoemd voor ik wist dat hij verliefd was, hij was toen beledigd, maar uiteindelijk heb ik volledig gelijk gekregen op dat vlak), die zichzelf niet onder controle heeft. Het lag niet aan mij, ik die tekortschoot, maar iemand anders die niet weet wat hij wil en zulke goeie dingen laat schieten. Ik verdien beter, en ik zal beter vinden. Ik geloof in mijn toekomst, ik geloof dat ik iemand kan tegenkomen bij wie ik mij veilig voel, bij wie ik niet bang moet zijn, iemand die wel gelooft in onze relatie en die slim genoeg is om te weten wat kan en wat niet kan.

Gepost door: Ladybird | 08-09-11

Het gevoel dat ik bij zijn reactie kreeg op je vorige blogje is dat hij je denk ik wel graag ziet. Maar ik denk dat hij nogal veel met zichzelf bezig is, en met dat er met jou iets mis is. Om eerlijk te zijn heb je aan zo iemand niets. Zeker niet als die je pusht om therapie te volgen en pillen te slikken om 'beter' te worden. Wat heb je aan een vriend die vindt dat er iets mis met je is.

Jaloezie en onzekerheid zijn enorm lastig in een relatie, maar ik vind dat hij nogal manipulatief daar is mee om gegaan.

Je hebt hem al lang genoeg laten 'kiezen', en sorry, maar iemand die op de moment van keuze niet voor zijn verloofde kiest, van zo iemand ben je beter af. Het is nogal egoïstisch om te denken dat je lief zich maar aan alles moet aanpassen en maar bij de psycholoog op de bank moet gaan zitten omdat het jou beter uitkomt dat zij denkt dat ze paranoia is..

Ik volg hier nog niet zo heel lang en ken het totaalbeeld niet, maar bij mij komt schaap nogal manipulatief over..

Gepost door: justm3 | 08-09-11

De commentaren zijn gesloten.