16-08-11

Vakantiebreuk, part two

Spook en haar lief zijn terug samen. Twee weken in twee verschillende landen gezeten, tijdens welke periode ze uiteen en weer bijeen zijn gekomen. Je moet het toch maar kunnen. 

 

Hier minder positief nieuws. Na een zoveelste ruzie over dezelfde collega, de ruzie die al 8.5 maand lang om de zoveel tijd terugkomt, lijkt er steeds minder een uitkomst te zijn. Tijdens een pauze in de ruzie, waarin Schaap een wandeling ging maken - om, jawel, naar haar te bellen -, heb ik mijn rugzak gemaakt, klaar om naar huis te vertrekken. Toen Schaap terugkwam, heeft hij ten einde raad naar haar gebeld om te zeggen dat hij haar niet meer "mag" zien - niet: wil zien om zijn vriendin niet te kwetsen of om zijn relatie te redden. Waarna hij vroeg aan mij om mijn rugzak niet uit te pakken tot na de examens. Kwestie dat de examens toch niet door hem mislukken. Ahum. 

Schaap ligt te slapen, ik heb mij dan maar op de vloer van de living geïnstalleerd. Hij wil niet dat ik mijn rugzak uitpak, en ik ga echt niet met hem in een bed liggen als hij een ander boven mij verkiest. 

Het einde lijkt nu echt nabij... 

02:40 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

Commentaren

Heel veel sterkte :$
Ik hoop dat het nog in orde komt.

Gepost door: Tom | 16-08-11

Danku... Het doet alleszins deugd te weten dat er nog mensen zijn die niet kunnen slapen :s.

Gepost door: Ladybird | 16-08-11

Lieve meid, toch wat vreselijk dat het zover is moeten komen.
Ik begrijp je standpunt volledig hoor. En de enige raad die ik je kan geven is je hart te volgen. Het is jou leven en je hebt het maar een keer, dus moet jij doen wat jou gelukkig maakt of in dit geval niet nog ongelukkiger maakt.
Heel veel sterkte en een hele dikke knuffel!!!

Gepost door: Alice | 16-08-11

Dorie toch, dat 't al zover is gekomen... Ik begrijp jullie allebei wel een beetje (wat niet wil zeggen dat ik het er 100% mee eens ben maar ik wil mijn mening niet te sterk doordrukken want ik ken jullie of jullie relatie niet, en ik heb wel voor een deel iets gelijkaardigs meegemaakt al ging het bij mij om méér dan vriendschap).
Ik begrijp Schaap omdat hij veel waarde geeft aan zijn vriendschap met die (toevallig vrouwelijke) collega. Man of vrouw, als het een goede vriend is dan snap ik dat hij niet zomaar met haar wil breken. Ik vind het anderzijds wel bot van hem dat hij haar gaat zitten bellen middenin jullie ruzie die dan notabene over haar gaat, maar kom.
Ik begrijp jou omdat je jaloers bent - ik zou net hetzelfde zijn, nee wacht ik reageer effectief net hetzelfde als ik hoor dat Teamo met vrouwen weggaat (en hij als student ontmoet nogal wat vrouwen). Ik geloof ook niet in vriendschap tussen man & vrouw, maar er zijn uitzonderingen.
Waar ik het wel volledig mee eens ben, is dat hij die vriendschap niet boven zijn relatie met jou mag verkiezen. Dat kan misschien moeilijk zijn voor hem maar leven zonder die collega of leven zonder jou, daarover mag hij niet twijfelen he.
Let alleen op dat je je jaloezie niet te ver laat komen. Het zal jullie allebei verbitterd maken. Zowel jij als hij zullen nog genoeg in contact komen met mensen van het andere geslacht waarmee het klikt en dan moet je weten waar de grenzen liggen. Heb je er reden(en) toe om hem niet te vertrouwen?

Ik hoop echt dat jullie er samen uitraken.

Gepost door: LJ | 16-08-11

Hij twijfelt al acht maanden tussen die vriendschap en zijn relatie. Dat is reden genoeg om hem niet te vertrouwen... En moest ik een man tegengekomen met wie het klikt, zou ik daarvan weglopen, geen toenadering zoeken - en zéker moest Schaap laten merken dat hij er een probleem mee heeft. Mijn relatie gaat voor op alles.

Gepost door: Ladybird | 16-08-11

Ik heb hetzelfde meegemaakt en ik kan alleen maar beamen dat als er een derde speler op het toneel verschijnt, het heel erg moeilijk wordt voor je relatie. Je vertrouwen is compleet zoek, je gaat dingen denken die er niet zijn, je bent gewoon jezelf niet meer. Op laatst heb je zelfs geen energie meer over om die in je relatie te stoppen.
Ene goede raad die ik nog kan geven, ga eventueel beide naar een relatietherapeut, als het nog niet te laat is.

Gepost door: HansDeZwans | 16-08-11

Ik ken jullie niet en het is nogal moeilijk om een situatie in te schatten via een blog, maar ik wil het toch eventjes voor Schaap opnemen.

Het is niet omdat hij een relatie heeft, dat hij geen vriendschapsband meer mag hebben met een andere vrouw. Er is niks verstikkender dan een lief dat vertelt wat voor vriendschappen je al dan niet nog mag hebben en die gaat eisen dat je vriendschappen moet verbreken die haar niet aanstaan, "uit naam van de liefde". Ik vind maar weinig liefde in zoiets, gun je hem dan ook niet zijn leven? Moet alles rond uw goesting draaien, "uit naam van de liefde"? Zo'n dingen werken misschien in een ideale romantische fantasiewereld, de realiteit is helemaal anders.
Een gebrek aan vertrouwen en de bijhorende vrijheid maakt een relatie op lange termijn kapot.

In gelijk welke relatie, of dat nu met Schaap is of met iemand anders, zal je er tegen moeten kunnen dat je hem zal moeten delen met andere mensen waar hij ook een goeie vriendschap mee kan hebben. Als je bij iedere goeie vriendschap met de angst zit dat hij u gaat bedriegen heb jij een probleem. Het is niet hij die zich moet plooien naar uw angsten, het is jij die u over die angsten moet zetten. Ik denk dat je in uw jaloezie dingen ziet die er helemaal niet zijn, dat het gewoon vriendschap tussen die collega en hem is, meer niet.

Je kan niet verwachten dat iemand een goeie vriendschap verbreekt omdat jij bang bent dat hij u zal laten zitten voor haar. Hoever gaat dit dan, wat voor vriendschap mag hij dan wel of niet meer hebben van u? Waar ligt de grens? Op korte termijn houdt die vriendschap verbreken jullie misschien samen maar op lange termijn maak jij daarmee uw relatie kapot omdat ze voor hem veel te verstikkend wordt.

Ik ken de situatie maar heel beperkt van wat ik hier lees. Wanneer er écht meer aan de hand is maak je er beter korte metten mee en moet hij een keuze maken voor haar of u, maar zolang het niet zover is moet je hem op zijn minst vertrouwen. Lukt dat niet dan zet je er beter een punt achter maar dan vrees ik dat uiteindelijk elke relatie de je zal aangaan hetzelfde lot beschoren is.

Ik snap u ook wel, ik heb ook in zo'n situatie gezeten en met dezelfde angsten als jij gezeten, maar uitendelijk zal je hem toch moeten vertrouwen en inzien dat het niet meer dan vrienschap is. Als je bij elke vrouw die hij tof vindt angst hebt dat hij u zal laten zitten voor haar, twijfel je aan zijn liefde voor u en dat verdient hij niet.

Gepost door: MisterV | 16-08-11

Ik ben van mening dat iedereen ooit kan vreemdgaan, als het maar goed genoeg klikt en je maar goed genoeg verleid wordt. Als je eens goed rondkijkt, merk je dat de drempel voor overspel heel erg verlaagd is: in de Flair staat er elke week minstens één verhaal over overspel, in elke tv-serie wordt vreemdgegaan, in elk boek - ik heb nog een tijdje geteld in hoeveel boeken er niét vreemdgegaan werd, en ik kwam uit op nul. Ok, dat is fictie (behalve de flair dan), en dat is bedoeld om sensationeel te zijn. Maar toch: het effect is dat mensen steeds meer denken dat overspel aanvaardbaar is. En daarbuiten: Kim Geybels gaat naar Thailand met haar getrouwde vriend, Yves Leterme, Ann van Elsen haar man, plus een massa koppels in de omgeving van mijn ouders. Ik zeg gewoon: overspel is geen uitzondering meer, er wordt bijzonder licht overgegaan.

Ik weet dat Schaap nooit van plan is om vreemd te gaan, maar: de drempel voor andere mensen is wel heel laag tegenwoordig. Hij heeft een maand verzwegen voor mij dat die collega terug vrijgezel is. En terwijl voor Schaap "Ik heb een relatie" een argument is, is het dat voor haar misschien niet. En Schaap is een lieve, naïeve man die gelooft in het goede en mensen en die voor mij nooit een lief heeft gehad: hij zou het waarschijnlijk niet merken moest er iemand achter hem zitten. En moest het ooit zo ver zijn: hij is ongelooflijk nieuwsgierig en leergierig, het zou ontzettend moeilijk zijn voor hem om "nee" te zeggen, omdat hij nooit heeft geweten en nooit zal weten hoe het is met een andere vrouw. Plus: doordat hij zo vaak met haar gaat spreken over onze ruzies, geeft hij onbewust het signaal: gij kunt mij krijgen.

En ja, ik heb wellicht problemen met vertrouwen. In mijn enige vorige (korte) relatie ben ik bedrogen geweest, door een man die ook zei dat hij nooit zou vreemdgaan - en achteraf een pathologische leugenaar bleek te zijn. Ik weet dat ik mij moet aanpassen, maar dat moet van twee kanten komen, we moeten elkaar wat tegemoet komen daarin. En wat Schaap heeft is geen gewone vriendschap. Hij omschrijft het als "iets zeldzaams, waardevols, een hechte vriendschap", in een aanvraag aan een relatietherapeut, waarin ik gewoon "zijn partner" ben. Blijkbaar had die collega vroeger al voorgesteld om afstand te houden, voor mij, en heeft hij daarop gezegd dat hij dat niet wou. Van in het begin was hij dolenthousiast over haar: hij wou ineens terug gaan lopen, hij wou ineens uitgaan, op haar feestje blijft hij weg tot een stuk in de nacht terwijl hij anders altijd stipt op tijd in bed ligt. En ik ben geen uitzonderlijk jaloerse vriendin: ik heb nooit zijn gsm gecontroleerd, nooit zijn mails gelezen, hem nooit een uur gegeven wanneer hij moest thuis zijn, ik moet niet elk uur van de dag weten waar hij is en wat hij doet, en hij is vroeger nog vaker alleen naar vriendinnen geweest. Alleen met die ene collega heb ik een probleem, juist omdat hij haar wel héél vaak ziet en omdat hij er zo enthousiast over doet. Ik vind dat hij in zo'n situatie extra zou moeten opletten en een stap terug zou moeten zetten, maar hij zoekt alleen meer toenadering - hij belt haar in het midden van een ruzie die over haar gaat, dat is er echt heel ver over. En hoe langer hij volhoudt dat hij haar niet wil of kan missen, hoe wantrouwiger ik uiteraard word...

Wat ik vraag, is het gevoel dat ik veilig ben in mijn relatie, dat hij er is voor mij als ik hem nodig heb zoals ik er voor hem ben. Ik heb hem nog nooit gevraagd om iets op te geven, zelfs niet zijn metalmuziek (waar ik ongelooflijk nerveus van word) of zijn Graspopfestival (dat hem elk jaar vier dagen onbereikbaar maakt terwijl ik hard zit te blokken). Het enige wat ik vraag is: probeer mij te begrijpen, zorg dat ik mij veilig voel bij u en toon mij dat ik nog altijd op de eerste plaats kom, zoals jij bij mij. Want dat gevoel heb ik de laatste 8.5 maanden niet meer gehad, en ik ben er al verschillende keren onderdoor gegaan.

Gepost door: Ladybird | 17-08-11

Dat je niet zonder iemand wil kan kloppen. Dat je niet zonder iemand kan is sorry om het zo te zeggen complete klinklare onzin. Onzin die ik zelf ook gebruikt hebt tegen M. Maar ik heb uiteindelijk voor M gekozen en mijn unieke fantastische vriendschap opzij geschoven en hey I am still standing :D

Maar ik geef wel toe dat ik bijna een jaar later nog steeds volhoud dat ik een hele speciale band heb opgegeven. Een van de belangrijkste vriendschappen van heel mijn leven. En daarbij ben ik een van de liefste personen ooit kwijt gespeeld. Wat heb ik ervoor in de plaats gekregen? Mijn huwelijk met de meest geweldige man op aarde. Toen hij me voor de keuze zetten was er geen seconden twijfel.

Hiermee wil ik niet zeggen dat ik jou of schaap gelijk geeft. En dat ik vind dat Schaap moet reageren zoals ik toen heb gereageerd. Helemaal niet, want iedereen is anders en iedereen reageert ook anders op een bepaalde situatie. Maar vermits ik wel op ongeveer hetzelfde punt heb gestaan kan ik wel zeggen hoe ik me toen voelde. Ja het deed me verdriet om A'dam kwijt te spelen, maar het deed me niet half zoveel verdriet als me een wereld zonder M. voorstellen.

En daar draait het voor mij om... mijn relatie en in mijn geval mijn huwelijk daar heb ik met hart en ziel voor gekozen. Toen ik die stap maakte wist ik dat ik wou dat het voor het leven zou zijn. natuurlijk weet je dat nooit zeker, maar de intentie was er. Vriendschappen die zijn belangrijk, absoluut. En die heb je nodig. Maar er zullen er nog komen, terwijl de liefde van je leven...

Gepost door: Alice | 17-08-11

Hmm, ik zou het niet appreciëren moest mijn vriend onze (eventuele, we hebben er nog geen gehad) ruzies aan een andere vrouw gaan zeggen, dat geeft idd een erg verkeerd beeld.

Van wat ik begrepen heb is dit echt wel een pijnlijke en lastige situatie, en het is spijtig dat hij zo naïef is om niet in te zien hoe die vriendschap gevaarlijk kan zijn voor jullie relatie, al helemaal omdat het nu al een slechte invloed is en hij onderneemt niets. Ik had hem in de living laten slapen en had zelf in bed geslapen..

Sterkte!

Gepost door: justm3 | 17-08-11

Ik hoop dat er ondertussen toch weer wat ruimte is om te praten!

Gepost door: R | 25-08-11

We praten af en toe, maar er uit geraken lukt niet. Had vannacht weer veel zin om op de grond te gaan slapen...

Ondertussen zit Schaap ook al elke avond met een andere vrouwelijke, vrijgezelle collega te chatten (ja, élke avond), en klikt hij het venster weg als ik passeer. En alweer snapt hij niet wat ik daar niet leuk, bedreigend, eng aan vind.

Daarnaast heb ik ook het label "angststoornis" gekregen van mijn psychiater, eerder intuïtief dan na grondig onderzoek, maar toch. Daarna is ze op zwangerschapsverlof vertrokken, net als mijn psychologe, en nu sta ik er dus helemaal alleen voor. Reden te meer voor Schaap om er voor te zorgen dat ik mij veilig voel, toch?

Ik zie het alleszins niet meer zitten zo, ik kan dit niet meer aan, en dat heb ik hem gisteren ook gezegd...

Gepost door: Ladybird | 29-08-11

Hij is het precies wel ver aan het drijven, misschien heb ik het in mijn vorige reactie wel een beetje te hard voor Schaap opgenomen... (het is nu eenmaal nogal moeilijk om een situatie op een blog in te schatten)

Tijd dat Schaap eens wat meer met zijn lief praat en wat minder met zijn vrouwelijke collega's. En een drastische keuze maakt...

Gepost door: MisterV | 29-08-11

Ik ga akkoord met MisterV. Het wordt hoog tijd dat schaap beseft dat hij met vuur aan het spelen is.
Jij kan maar tot een bepaald punt meegaan met hem en genoeg is genoeg! Hoe graag je hem ook ziet je moet in de eerste plaats aan jezelf denken.

Ik bedoel daar niet mee dat jullie onmiddelijk alle schepen moeten opblazen, maar een tijdelijke breuk kan ook helend werken. Even beseffen wat je aan elkaar hebt.


Maar ik denk dat het dringend tijd wordt dat Schaap wat een beetje meer met jou gevoelens bezig gaat zijn (ookal vind hij ze irrationeel) en wat minder met al die vrouwen van zijn werk.

Gepost door: Alice | 29-08-11

Tja, afstand nemen is moeilijk als je samenwoont, en ik kan het hele "drama" zeker niet aan dat er zou komen moest ik nu naar huis gaan, "Pa, ma, tis misschien gedaan met Schaap". Moest ik kunnen, ik sliep op de zetel, maar we hebben er geen.

Het gaat steeds slechter tussen ons: één van de eerder gestelde voorwaarden was dat hij zeker niet met háár over onze relatieproblemen mocht praten. Zij is de grootste bedreiging voor onze relatie, het kan écht niet dat hij dan nog tegen haar gaat klagen over wat een slechte vriendin ik ben, en dat zij hem dan raad geeft. Maar blijkbaar kan hij écht niet zonder: gisterenavond had hij al afgesproken om met haar te chatten, hij voelde zich kweetnieoe schuldig toen ik begon te flippen (huilbuien, hyperventileren) en hij daarom niet kon chatten met haar, en ook vandaag wou hij haar per sé spreken daarover op het werk, zelfs al weet hij dat hij mij superveel pijn doet daarmee. Zelfs wachten tot na de relatietherapie (volgende maandag, over niet eens een week) kan hij niet. Ze is de laatste weken nog gepromoveerd van "één van zijn vrienden" naar "de enige met wie hij echt kan praten".

Ik kan echt niet meer, ik ben compleet op...

Gepost door: Ladybird | 30-08-11

Ladybird,

Misschien heeft schaap gewoon behoefte aan contact met andere mensen, in dit geval zijn dit vrouwen maar het konden even goed mannen zijn... Mijn vriend praat/chat ook graag met andere meisjes... In het begin had ik er ook wat moeite mee maar na verloop van tijd (weken, maanden, jaren) moet je stilletjes aan toch beseffend at er niets meer aan de hand is? Anders was hij toch niet meer bij jou?

Misschien moet je eens voorstellen om ne keer weg te gaan met z'n allen? Zo leer je ze ook kennen en zal je misschien beseffen dat je je helemaal geen zorgen moet maken...

Het valt mij wel op dat Schaap alels vertelt tegen jou. Hij zegt dat hij met haar ging babbelen, hij zegt dat hij zich schuldig voelde dat hij niet met haar kon babbelen, hij zegt dat hij deze morgend persé met haar moet babbelen... Als hij iets te verbergen heeft dan zal hij dat toch ook niet met jou delen?

Groetjes!

Gepost door: FancyFace | 30-08-11

Ik zeg niet dat schaap je bedriegt. Ik denk zelf net dat hij het totaal niet doet.
Maar ik vind de redenering van FancyFace een beetje van kromme haas getuigen. Het is niet omdat iemand eerlijk is over alles dat hij niet iets verkeerd doet. Geloof dat maar van iemand die een mooie relatie van 10 jaar heeft zien stuklopen en zelf ook bijna zover is gekomen.
Over mezelf... ik was ook altijd eerlijk met m. en eigenlij khad dat het tegenovergestelde effect. Want hoe meer je laat zien hoeveel je om die andere geeft, hoe meer pijn het doet voor je partner.
Bij de vriendin wiens relatie na 10 jaar stukliep was ook alles altijd eerlijk. 'Ik ga even naar haar bellen.' 'Ik ga haar even van het station halen.' Veel ruzies en veel 'je weet toch dat ze alleen maar een hele goede vriendin is' later gingen ze er toch aan kapot.

Wat je ook doet, je moet iets doen. Want hoewel ik er zeker van ben dat Schaap inderdaad niet bezig is met je te bedriegen, ben jij er wel aan onder door aan het gaan. En dat is geen enkele man waard.

Gepost door: Alice | 30-08-11

Daarom dat ik zei om ook contact te zoeken met die meisjes/vrouwen... Ga samen met hen weg enzo... Zo leer je die mensen kennen... Zo kan je ook zien hoe ze met elkaar omgaan, wsch is er totaal niets aan de hand.

Gepost door: FancyFace | 30-08-11

Hoe kan ik die nu "normaal" leren kennen als Schaap al maanden slecht spreekt over mij? Hij doet al geen moeite meer om niet meer over onze relatieproblemen te spreken tegen haar, hij doet al geen moeite meer om mij ervan te overtuigen van nog hier in Leuven te blijven en niet naar huis te gaan. Ik heb hem net aan de lijn gehad, en hij heeft het precies volledig opgegeven en voor haar gekozen. Een week wachten tot de relatietherapie is er precies te veel aan...

Gepost door: Ladybird | 30-08-11

De commentaren zijn gesloten.