03-08-11

Vakantiebreuk

Dit keer voor echt: Spook en haar lief zijn uiteen. Ze zag hem niet meer graag, de liefde was over, zoiets. Na anderhalf jaar is Spook dus weer vrijgezel. En ja, ze heeft bijgeleerd: dit keer wist ik het zo'n vijf minuten voor het op Facebook stond, via een kort sms'je :p. 

Ik wil er zijn voor haar, en haar laten weten dat ik haar steun en zo, zonder mij op te dringen. 

Eén klein probleem wel: de manier waarop het allemaal gebeurd is is ongelooflijk fout. Toen ze het uitmaakten, zat Spook gewoon thuis en haar lief... Ergens ver weg in het buitenland. Een relatie beginnen via sms is één ding, het uitmaken na zo'n tijd op zo'n manier? Internet, sms, ik weet niet hoe het ging, maar als je iemand anderhalf jaar lang graag gezien hebt, is dat wel heel respectloos... Mijn ouders en zijn ouders kwamen ook redelijk goed overeen, het is voor hen ook niet leuk zo. 

Nu is het dus wat afwegen tussen: er zijn voor haar maar mij ook schamen voor de manier waarop, gechoqueerd zijn maar toch op mijn tong bijten - ze zal ongetwijfeld al genoeg  gepreek gehoord hebben -, in de hoop dat dat beetje relatie dat we nu hebben er niet onder lijdt... 

Schaap vindt dat ik overbezorgd ben, dat ik mijn eigen problemen heb. Maar het blijft wel mijn klein zusje, zelfs al is ze 18 en heeft ze haar eigen leven... Ze gaat in september met een vriendin naar Egypte op reis. Twee jonge meisjes alleen, ik ben er ook niet zot van eigenlijk. 

Ik weet het, ze komt wel op haar pootjes terecht. Maar mijn mamagevoel zegt toch dat ze nog wat beschermd moet worden... 

00:28 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Ge weet dat ik u een ongelooflijk toffe vind he :D
Maar spook heeft al een mama, dus zet u mama gevoel op zij en wordt een zus. Ik denk dat ze daar meer behoefte aan heeft dan aan een tweede mama.
Luister naar Schaap, hij heeft overschot van gelijk. :D

Gepost door: Alice | 03-08-11

Ik ken het gevoel wel een beetje: mijn 'zusje' is nu 23 maar ik zie haar nog niet op eigen benen staan of op eigen houtje naar Egypte trekken. Toch heeft Alice gelijk: ze heeft al een mama, wees jij maar lekker de grote zus, die heeft minder verantwoordelijkheden en daar luistert ze wsl beter naar!

Gepost door: LJ | 03-08-11

Ja, ik weet het, ik maak mij te veel zorgen. Maar tis niet dat ik haar daarmee overstelp, of dat er (buiten Schaap) iemand last van heeft... Ik overstelp haar niet met berichtjes of zo.

By the way, Alice: ik vind u ook een toffe, maar door te zeggen dat Schaap gelijk heeft is hij nu wel onuitstaanbaar geworden ;-). Zo triomfantelijk! ;-) "Ik heb gelijk gekregen van een andere vrouw!" ;-)

Gepost door: Ladybird | 04-08-11

Als het het een beetje kan goedmaken, M. beweert dat ik redenaar als een halve vent :D

Gepost door: Alice | 05-08-11

Hihi... Dat maakt het al een beetje goed, ja ;-).

Het is trouwens niet alleen mijn zus, een meisje dat ik ken en tof vind heeft net op Facebook gepost dat het gedaan is met haar lief, terwijl je die twee bijna niet apart zag, ik zit er ook mee in... Toch te hard ontwikkeld moederinstinct?

Gepost door: Ladybird | 08-08-11

Denk niet dat 't per se iets met moederinstinct te maken heeft, maar eerder met medeleven. Je lijkt me een gevoelig iemand, die zich goed kan inleven in iemand anders en dus ook in diens leed. Ik ben ook zo...

Gepost door: LJ | 11-08-11

Ik denk dat iedereen nogal zorgend is tov zijn/haar jongere zus. Ik kijk zo ook naar mijn jonger zusje.

Van dat via sms uitmaken is idd niet zo netjes, mss is dat ergens nog een vorm van maturiteit dat ze moet krijgen op relatiegebied? Wie weet schaamt ze zichzelf over 5 jaar wel voor de manier waarop ze het nu gedaan heeft..

Gepost door: justm3 | 12-08-11

Hey Ladybird! Een kort reactietje om je te laten weten dat ik teruggekeerd ben in blogland en dat ik je blogje dus terug zal volgen. Over de zussenaffaire, da's toch steeds een gedoe he, zussen. Tot voor mijn zus iets met haar huidig aanhangsel begon, zou ik je overbezorgdheid geen gelijk gegeven hebben, maar op dit moment begrijp ik je zorgen volledig :) maar bij mijn zus is het zeker en vast het geval dat je dat niet mag laten zien of ze stoot zich nog meer van je af... dat heb ik eindelijk geleerd en nu gaat het pakken beter tussen ons!

Gepost door: Lilaea | 12-08-11

De commentaren zijn gesloten.