09-06-11

Wake-up call

Eerste wat ik zag toen ik deze morgen mijn Facebook aanzette: "Spook heeft haar status veranderd van "in een relatie" naar "vrijgezel" ". 

Spook is mijn zus van 18, die nu in haar tweede écht serieuze relatie zit - een relatie die we toch relatief goede slaagkansen gaven. Ze was net 1.5 jaar samen met hem, en het leek allemaal relatief goed te gaan. Niet dat we allemaal zo'n fan waren van hem - hij zat áltijd bij ons thuis, vanaf half acht 's morgens -, maar het was toch de beste tot nu toe :p. 

En nu ineens, gedaan blijkbaar. Spook is net begonnen aan haar laatste examenreeks van het middelbaar, hij heeft ook bijna examens (maar zit een jaar lager). Volgend jaar gaat ze in Gent studeren, maar ze blijft wel pendelen - volgens haar omdat ze "te veel zou uitgaan", volgens ons omdat ze haar lief te weinig zou zien. 

En het punt is: niemand wist daar blijkbaar van... Ze heeft het op Facebook gezet voor mijn ouders of ik ervan wisten. En hij zit nu wel bij ons thuis, zoals elke morgen (hij wordt afgezet door zijn ouders wanneer ze zijn zus naar het station brengen). Ik heb naar mijn moeder gebeld: Spook was blijkbaar van gisteren al triestig, maar ze wou niet zeggen wat er scheelde, ze heeft niet gegeten of niets. 

Het is egoïstisch van mij, maar dat via Facebook moeten vernemen vind ik niet leuk. Ik ben heel hard geschrokken. Als zelfs mijn ouders het nog niet weten... Ze vergeet een beetje dat er mensen zijn die met haar inzitten en die zich zorgen maken. Het is een hele slechte periode voor haar voor zo'n relatiebreuk... 

Ik hoop dat ze zich niet weer in zo'n destructieve periode gaat steken als na haar vorige serieuze relatiebreuk. Toen had ze echt de ene gast na de andere - de eerste was een gast van 10 jaar ouder, waar we nog altijd naar verwijzen als "uw pedofiel". Ze was 16 toen, maar "liefde" (ahum) maakt blind... Het ging toen zo rap dat ik telkens maar wist dat het gedaan was met een lief omdat ze met een ander binnenkwam :p. 

Gisteren heb ik het bij mijn psychologe nog gehad over hen, dat mijn vader er gek van werd dat hij daar altijd was, en dat het precies toch niet zo'n gezonde relatie was, vanuit mijn standpunt. Mijn woorden waren nog niet koud... 

08:34 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Tja Facebook, 't is een handig communicatiemiddel maar eigenlijk wel straf dat dan ineens de hele wereld 't weet! Zo las ik vandaag dat mijn nicht zwanger is! Als ik geen FB had gehad, geen idee wanneer ik het dan gehoord zou hebben...
Heel erg voor je zus, ik hoop dat ze over hem heen kan raken. Oppassen voor het zwarte gat, want als ze hem dagelijks zo intens zag, dan zal ze nu ineens veel vrije alleen-tijd hebben om op te vullen. Sterkte hoor!

Gepost door: LJ | 09-06-11

Tja, nu heeft ze op Facebook gezet: "Het was ff misgelopen maar het komt wel weer goed". Waarom dan zo drastisch status veranderen? En iedereen bezorgd maken? Ik was ondertussen al een kaartje en een cadeautje gaan kopen om haar te troosten, al heb ik geen idee hoe je dat doet in zo'n geval...

Gepost door: Ladybird | 09-06-11

Ze heeft ook gezet blijkbaar dat ze nu even wat afstand gaan nemen en dat het dan wel weer goed komt. Lang leve Facebook... Ahum.

Gepost door: Ladybird | 09-06-11

18 jaar.. dat was de leeftijd dat ik liever met mijn vrienden communiceerde dan met mijn ouders (en als ik zussen of broers had gehad met hen.) Dus ergens begrijp ik wel dat ze niet meteen naar jullie gaat, maar eerste naar het medium van tieners deze dagen grijpt.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet voor het hele gooi je hele leven of facebook voor diegene die het moeten weten het weten ding, maar ik begrijp haar wel ergens.
Misschien wil ze nu gewoon eventjes rust en geen gedoe rond haar hoofd.
Jullie proberen net heel lief voor haar te zijn (zie je cadeautje en kaartje) maar misschien wil ze dat wel eventjes helemaal niet. Misschien wil ze gewoon studeren en de boel eventjes de boel laten. Ik weet dat ik zo was toen ik jong was...

Gepost door: Alice | 09-06-11

Tja, Spook babbelt normaal wel veel met mijn moeder, heb ik de indruk... Ze zegt er wel meer tegen dan ik op die leeftijd :p. Ze is ook enig kind tijdens de week, krijgt véél meer aandacht dan ik toen, ik moest die delen onder vier kinderen, waaronder een kind dat veel extra aandacht nodig had. Dus als zij dan al niets zegt - maar in de plaats, met hem aan de ontbijttafel, doet alsof er niets is - is dat wel raar.

Ze klinkt alleszins heel normaal en vrolijk aan de telefoon, dus misschien is dat cadeautje toch geen goed idee, ze zou het misschien niet eens snappen waarom ze een cadeau krijgt :p. Ik was er op die leeftijd veel langer kapot van dan de relatie duurde toen het uitging, maar bon :p.

Gepost door: Ladybird | 12-06-11

Iedereen is anders lieve meid.
Ik zou ook eerder zoals jij reageren, maar ben na al die jaren erachter dat ik mijn eigen gevoelens en verwachtingen niet mag projecteren op anderen.
Niet te veel aandacht aan besteden zou ik zeggen. Als ze haar zus nodig heeft, weet ze je zeker te vinden!

Gepost door: Alice | 15-06-11

Ik hoop dat ze mij weet te vinden, we hebben nogal een afstandelijke relatie de laatste tijd... Nu ja, ze heeft wel massa's vriendinnen op bij uit te huilen, moest het nodig zijn.

Ondertussen zijn ze al een paar dagen weer officieel terug samen, ze zijn welgeteld twee dagen uiteen geweest :p. Heel veel drama voor niets dus... Haar cadeautje is dus nu voor mij :p. Een "Blue nose" octopus waarvan Schaap zei: "Ik krijg goesting in calamares" :p.

Gepost door: Ladybird | 15-06-11

ooohhh een blue nose octopus... die zijn zo schattig!
Jij mag mij ook eens komen troosten hoor :D

Gepost door: Alice | 16-06-11

Fijn dat 't weer goed is tussen hen :-)

Gepost door: LJ | 16-06-11

Ik snap het altijd niet zo goed om dingen meteen op facebook te zetten, maar ieder zo zijn ding :-)

Ik vind het wel enorm lief van je dat je een cadeautje voor haar kocht om haar te troosten :-)

Gepost door: justm3 | 19-06-11

De commentaren zijn gesloten.