15-02-11

Valentijn

Dit jaar hebben Schaap en ik voor de eerste keer in zes keer Valentijn gevierd. 

Tegenwoordig is het precies hopeloos oncool en "not done" om Valentijn te vieren. Want: Valentijn is een fake, melig feest, uitgevonden om de commercie te laten draaien. En waarom zou je vieren dat je je lief graag ziet? Je ziet die toch elke dag graag? Je hebt daar toch geen speciale dag voor nodig? 

En dat is waarom wij het de voorbije jaren niet, of in kleine mate gevierd hebben. Maar dit jaar dacht ik van: Foert! Ik wil Valentijn vieren. Ik wil melig en romantisch doen. Ik ben gelukkig met mijn lief, en iedereen mag het weten! En ja, al die hartjes en snoepjes en engeltjes zijn er wat over, maar ik wou gewoon cadeautjes kopen voor mijn liefste (Southpark en Philippe Geubels, kan het ónromantischer?) - waardoor hij dan ook wel cadeautjes moest kopen, maar daar kan ik mee leven (een kookboek vol foto's van Piet Huysentruyt - ja, het kan onromantischer ;-) - en wat is dat nu ook weer van die liefde die door de maag gaat? ;-) ). 

Feestdagen zijn sowieso rare dingen. Valentijn zou je niet mogen vieren, omdat je elkaar elke dag graag moet zien. Maar we zouden eens moeten proberen om moederdag of vaderdag over te slaan... En dan heb ik het niet eens over Kerstmis: ik heb dan wel een moeder en vader, maar ik geloof niet en ook niet in een kindeke dat toevallig dan zou geboren zijn, maar toch moét ik het vieren. Als ik dat allemaal moét doen, waarom zou ik die ene feestdag die ik wél wil vieren dan niét mogen doen? Ik geef veel om Schaap, dus ik wil onze liefde vieren. Ik geef niets om familiefeesten, kerstbomen, kindeke Jezusjes en dergelijke, maar Kerstmis zou ik niet moeten proberen om over te slaan. 

Groepsdruk is een vreemd ding. Soms word je zodanig gedwongen om tégen de massa in te gaan, dat je door tegen de massa in te gaan toch weer met de massa mee doet. En nu ben ik mij aan het verdedigen waarom ik wél met de massa meedoe door wél Valentijn te vieren, wat dan ook weer zwak is. Eigenlijk zou ik moeten zeggen: ik vier Valentijn en ik ben daar blij om! Akkoord, ik kan mij wel voorstellen dat 14 februari niet voor iedereen leuk is. Ik herinner mij ook nog een Valentijn van een paar jaar geleden, waarin ik alleen thuis zat en mijn recent ex-lief met iemand anders aan het vieren was, het was de hel. Maar nu ben ik gelukkig en wil ik vieren, en wie heeft daar uiteindelijk last van? Behalve Schaap dan ;-). 

 

Ik heb Valentijn gevierd, en ik ben daar blij om! Volgend jaar weer, schat? 

 

11:20 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Groot gelijk hoor! Valentijn is wat je er zelf van maakt en zelf bij voelt, de maatschappij heeft er niks over te zeggen. Geniet van je liefde, 't is iets heel kostbaars.

Gepost door: LJ | 15-02-11

Ge hebt groot gelijk, ge doet nog altijd waar ge u zelf goed bijvoelt. M en ik hebben het niet gevierd. Omdat we ons er een beetje te oud voor beginnen te voelen. Maar als jij en schaap jullie liefde willen vieren, why not! Zolang je er maar van hebt genoten!

Gepost door: Alice | 16-02-11

De commentaren zijn gesloten.