02-12-10

Het groene monster, now in real life

Maandag: ik kom thuis van te gaan boodschappen doen, eten voor twee voor een ganse week. Dan pas zegt hij dat hij donderdag "niet thuis warm eet". Zonder verdere uitleg. 

Donderdag: pas nadat ik vraag of het eten met zijn bureau was, zegt hij dat hij eigenlijk was gaan eten met een vrouwelijke collega, met z'n tweeën. Een collega die heel wat problemen heeft, haar lief nauwelijks ziet en vaak eenzaam is. Een collega die nog niet zo lang daar werkt, maar heel vaak bij hem op de bus zit en over wie hij heel vaak spreekt. 

Is het zo raar dat ik het raar vind dat hij a) tijdens zijn lunchpauze een intiem dineetje heeft met een vrouw, en b) dat verzwijgt voor mij? 

Zijn verklaring is: "Ik wist dat je zo ging reageren". Tja, moest ik staan springen dan? Is er één vrouw ergens ter wereld die dat wel graag zou hebben? Hij is lief, kan goed luisteren, maar ook nog heel naïef op dat vlak, is het dan zo raar dat ik jaloers ben? Daarbij, het feit dat hij zegt dat hij wist dat ik zo ging reageren, moet dan toch zijn dat hij zelf beséft dat er reden is om jaloers te zijn? 

Nu is hij kwaad op mij, hij is alleen aan het eten nu. Waarom moet hij kwaad zijn op mij, terwijl ik hier alleen zit te wenen? 

Ik snap het allemaal niet. In vijf jaar tijd heb ik hem nog nooit reden gegeven om jaloers te zijn, integendeel. Ik vermijd zulke situaties juist. En ik weet niet wat te doen nu. Ofwel doe ik verder met te laten blijken dat ik het niet leuk vind. En wat zie je dan op tv: de vriendin reageert jaloers, dus de man stort zijn hart uit bij de Other Woman en zo zijn ze weer een stap dichter. Andere oplossing: ik doe alsof het mij niet kan schelen en ik moedig hen juist meer aan zo. Ik weet echt niet wat te doen. Snapt hij zelf dan niet hoe hard hij mij daarmee kwetst? In die vijf jaar ben ik één keer op restaurant geweest met iemand, met zijn beste vriend, en het was in de Alma. Het meest onromantische restaurant ooit. 

Help mij aub: ben ik nu aan het overreageren of is mijn reactie normaal? 

18:31 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (18) |  Facebook |

Commentaren

Goh, overreageren vind ik niet het juiste woord. Maar ik denk dat je inderdaad niet zo veel moet zoeken achter die afspraak en achter het feit dat hij het niet heeft verteld. Misschien is hij inderdaad een beetje naïef tegenover die vrouwelijke collega, maar als hij effectief iets van plan zou zijn, zou hij jou waarschijnlijk nooit verteld hebben dat hij met haar iets is gaan eten.

En ik denk dat hij jou misschien te goed kent en wist dat je jaloers zou zijn. Jaloers zijn is op zich niet slecht, maar je mag er ook niet te ver in gaan: je maakt het jezelf alleen maar moeilijk.

Leg het maar gauw terug bij, hoor.

Gepost door: Birsen | 02-12-10

Goh... eerlijk... als je dit drie maanden geleden aan mij gevraagd had dan had ik nog harder gereageert. Roepen, tieren en met deuren smijten.
Maar sinds A'dam weet ik dat het perfect mogelijk is om met het andere geslacht alleen te willen zijn zonder iets meer. Om eens met iemand iets te gaan eten zonder daar meer achter te moeten zoeken.

Langst de andere kant ben ik daar gewoon eerlijk in tegen M. Ookal zal hij jaloers zijn, onze relatie is gebaseerd op openheid en wederzijds vertrouwen. Met het verzwijgen zou ik dus een enorm probleem hebben en echt niet aanvaarden.... Maar that just me he.

Gepost door: Alice | 03-12-10

Tja, nu zitten we ergens tussenin. We vinden alletwee dat de ander ons gekwetst heeft (hij omdat ik hem niet voor 100 % vertrouw - maar wie kan dat wel met z'n partner?), en we vinden alletwee dat we niets verkeerds gedaan hebben. Nu is hij naar zijn werk en zie ik hem waarschijnlijk niet meer tot na dat vreselijk groepsweekend waar ik al zo lang tegenop zie.

Misschien komt het allemaal doordat hij zelf nog nooit jaloers is moéten zijn. Ik ben zijn eerste vriendin, en ik vind het maar normaal dat je in een relatie er voor zorgt dat je elkaar geen reden geeft om te twijfelen, uit respect voor elkaar. Ik zie dus geen enkele reden waarom ik ooit met een andere man alleen op restaurant zou gaan... En sorry Alice, ik geloof niet in enkel maar vriendschap tussen mannen en vrouwen.

Gepost door: Ladybird | 03-12-10

Geen probleem Ladybird.. maar dat heeft simpelweg te maken met het feit dat je het nog nooit overkomen is. Ik was namelijk ook 24 jaar lang van de veronderstelling dat het onmogelijk was. Mijn beste vriend was homo, dus die telde ik niet mee als "man". :D Maar ik ben nu op het punt dat ik moet zeggen het bestaat wel... en geloof me ik ben er elke dag nog erg van onder de indruk. M. trouwens ook. Die was eerst ongelooflijk jaloers. Maar als je thuis alles hebt om gelukkig te zijn is er geen enkele reden om vreemd te gaan. Dus die is nu gekalmeerd en vind het leuk dat ik eindelijk na al die jaren terug iemand heb die ik 100% vertrouw.

Gepost door: Alice | 03-12-10

Tja, we zullen zien... Ik kan er alleszins niet in geloven, zeker nu niet. En ondertussen zit hij op zijn werk, en zien we elkaar niet meer tot zondagavond. Ik voel mij vreselijk nu, en er is niets aan te doen.

Gepost door: Ladybird | 03-12-10

Arme meid, maar waarom stuur je hem geen smsje, waarin je vertelt dat je dit heel naar vind en zeker nu je hem zo lang moet missen? Jullie zien elkaar supergraag, dus dit komt echt wel goed. Maar ik kan je gevoel heel erg goed begrijpen.
hele dikke knuffel!!!!

Gepost door: Alice | 03-12-10

Ik weet niet wat ik moet zeggen, ik heb alles al zo vaak proberen uit te leggen...

Gepost door: Ladybird | 03-12-10

Niks uitleggen lieverd... gewoon zeggen dat je hem graag ziet.

Gepost door: Alice | 03-12-10

Voor de duidelijkheid even de pure feiten op een rijtje:
1. Vorige week vroeg de vrouwelijke collega in kwestie of we niet eens iets gingen eten. Ik zei ja zonder meer.
2. Maandagavond kom ik thuis toe met het gedacht dat we de dag daarna boodschappen voor de ganse week gingen doen. Wat blijkt? Ladybird heeft die reeds gedaan. Daardoor heb ik dus niet op tijd kunnen zeggen dat ik ging eten. Daarom zeg ik: "Ik ga donderdag eigenlijk al warm eten."
3. Gisterenmiddag ben ik gaan eten met de collega in kwestie. Het heeft gesmaakt, het was gezellig.
4. Gisterenavond kom ik thuis, uiteraard komt het eten 's middags ter sprake. Ladybird vraagt met wie ik gaan eten ben. Als blijkt dat het met die ene specifieke vrouwelijke collega is, begint de ruzie.

In dit ganse verhaal heb ik niks misdaan, niks gedaan met foute intenties, niet gelogen, niks bewust verzwegen. Ik had eerder moeten zeggen dat ik donderdag al ging eten, da's het enige wat je me kan verwijten, en dat is typisch voor mij: ik ben een vergeetachtig type. Ik begrijp ook dat Ladybird iets van jaloezie kan voelen.

Van mijn kant vind ik het verschrikkelijk om beticht te worden van vreemdgaan, en ook het gebrek aan vertrouwen (na bijna vijf jaar relatie) heeft me heel erg gekwetst.

Zo, ik heb mijn verhaal gedaan. Jullie denken ervan wat jullie willen, maar ik heb niets misdaan. Mij gaat het vooral om een gebrek aan vertrouwen, haar gaat het om mijn (puur collegiaal-vriendschappelijke) relatie met die ene specifieke collega. Ladybird's reactie is wat mij betreft volledig buiten proportie. In vijf jaar heb ik nog nooit ook maar één seconde gedacht aan vreemdgaan, heb ik nog nooit gedacht dat mijn verloofde ooit zou kunnen vreemdgaan, tot nu bij deze ruzie...

Ik groet U allen.
Steentje (aka Schaap)

Gepost door: Steentje (aka Schaap) | 03-12-10

En om toch met een positieve noot te eindigen... jullie zien elkaar kennelijk heel graag. Anders zou dit jullie niet zo kwetsen. En ik denk echt dat jullie een schitterend koppel zijn.

Gepost door: Alice | 03-12-10

Awel, ik ben het helemaal met Alice eens. Jullie zien elkaar te graag om hier lang over te ruzieën.

Gepost door: Birsen | 03-12-10

Persoonlijk vind ik dat je elkaar moet vertrouwen in een relatie. Ik heb veel mannelijke vrienden en het gebeurt dat we tijdens mijn lunchpauze samen iets gaan eten. Die kerels zijn gehuwd en ik heb heus geen intentie om met hen iets te beginnen. Ik kan me niet voorstellen dat mijn vriend daar elke keer een drama van zou maken. Omgekeerd trouwens ook niet.

Gepost door: yab | 04-12-10

Gooh ik ben ook snel jaloers en zou dit helemaal niet apprecieren. En zeggen er is geen reden om jaloers te zijn is makkelijk ALS je zelf niet van het jaloers type bent..
Je kiest niet om jaloers te zijn, dit overvalt je gewoon.
Ik denk moest mijn man dit doen, hij een paar weken koude oorlog mag verwachten :)
Ook al ging hij niet eten met de intentie iets mis te doen.. hij zou met MIJ moeten willen eten ipv een andere vrouw.. Misschien heeft Ladybird ook wel meer dat gevoel ipv oei hij gaat iets mis doen?
Ik hoop dat jullie er snel uit zijn!

Gepost door: Nathalie | 04-12-10

@Nathalie: Ik ben inderdaad geen jaloers type, in vijf jaar nog nooit jaloers geweest. Volgens Ladybird komt dat omdat ze mij geen reden geeft om jaloers te zijn. Ik kan wel begrijpen dat het voor een jaloerser type niet zo gemakkelijk is om te horen dat je vriend/man met een ander op restaurant is geweest.

Ik heb hier echter verschillende bedenkingen bij:
1. Ik zou de jaloezie volledig begrijpen en terecht vinden moest ik nu in een weekend of een avond in de week op restaurant gaan met een andere vrouw, maar maakt het dan volledig niks uit dat dit enkel een snelle lunch tussen collega's was, in een goedkoop klein restaurantje, waar elke middag wel een tiental andere collega's gaan eten?

2. Als ik alles zou doen om te vermijden dat Ladybird jaloers word, dan vrees ik dat ik gewoon het huis niet meer uit kom, omdat ik haar anders jaloers zou kunnen maken en/of zou kunnen kwetsen. Is dat dan echt wat sommige vrouwen van hun man verwachten, dat ze hun vrije tijd volledig aan hun lief/vriendin/verloofde/man besteden, en dat de enige andere toegestane ontspanning met mannen is?

3. "hij zou met MIJ moeten willen eten ipv een andere vrouw": Dit heeft Ladybird me ook gezegd, en voor mij slaat het eerlijk gezegd nergens op. Die snelle middagse lunch was iets heel spontaans, dat is absoluut niet vanuit een behoefte om met een andere vrouw iets te beginnen, of met een andere vrouw iets te gaan eten, of omdat ik mijn verloofde minder graag zou zien. Zoals zij het zei, lijkt het alsof ik niet meer met haar zou willen gaan eten, of dat ik er écht behoefte aan heb om met een andere vrouw te gaan eten. Klopt helemaal niet...

Ten slotte wil ik er nog dit aan toevoegen. Donderdagavond (= de avond na het etentje) ben ik volledig nietsvermoedend thuisgekomen, voor mij was er absoluut geen vuiltje aan de lucht. Door dit hele overdreven gedoe ben ik voor het eerst in bijna vijf jaar beginnen twijfelen aan onze relatie...

Gepost door: Steentje (aka Schaap) | 04-12-10

Jaloersie is niet logisch eh :)

Maar ik snap wel dat je niet begrijpt hoe het is als je zelf niet van het jaloerse type bent!
Mijn man is nog jaloerser dan ik en zijn logica op sommige momenten is dan al helemaal ver te zoeken :o

Ik kan ladybird echt volledig verstaan.. maar jou ook. Jaloersie brengt lelijke gedachten in je hoofd. En ook al wil je dat zelf niet en probeer je niet jaloers te zijn, het lukt niet!
Ik ben altijd jaloers geweest en vrees dat ik het altijd zal blijven..:(
Het hoeft daarmee niet zijn dat ik denk dat mijn man mij gaat bedriegen, maar het kan perfect zijn dat ik bang heb dat hij aan iemand anders meer aandacht gaat geven.
En nee het is niet enkel toegestaan om vrije tijd te hebben met enkel mannen :) Maar wel wenselijk..hehe

Ik snap het wel dat het voor jou niet makkelijk is dat ze, in jouw ogen, zo overdreven reageert. Maar het is voor haar ook niet makkelijk denk ik... weet ik..
Denk dat jullie u alle 2 is in mekaar situatie moeten verplaatsen..

Gepost door: Nathalie | 04-12-10

Is de jaloezie van Ladybird niet eerder het gevolg van een gebrek aan zelfvertrouwen dan van een gebrek aan vertrouwen in Schaap?

Iemand die zichzelf de moeite waard vindt heeft geen last van jaloezie in een situatie als deze. Ladybird heeft (altijd) schrik dat ze haar Schaap zal verliezen aan iemand die hij interessanter, mooier, leuker, ... vindt dan haarzelf. In dat opzicht vormt die lunch met een collega van het andere geslacht een enorme - en te begrijpen - bedreiging voor haar relatie.

Schaap daarentegen begrijpt niet dat de vrouw voor wie hij reeds een ruime tijd geleden definitief koos een dergelijke 'doordeweekse' situatie als een bedreiging ziet. Hij ziet haar jaloezie juist als een teken dat zij hem in staat acht tot 'overspel'. Het is dan ook meer dan begrijpelijk dat hij zich eveneens gekwetst voelt.

Volgens mij moeten jullie proberen jullie in te leven in de ander om op die manier over dit twistpunt te kunnen praten en het bij te leggen. En Ladybird, om dergelijke pijnlijke momenten te vermijden zal jij iets moeten doen aan je zelfvertrouwen. Ik weet dat dat makkelijker gezegd is dan gedaan maar een 'simpele lunch' van jouw schaap met een collega van het andere geslacht hoort geen bedreiging voor jouw relatie te zijn. Let op, ik begrijp je maar al te goed hoor want ik ben in hetzelfde bedje ziek als jij. Alleen heb ik daar als vrijgezel momenteel geen last van en kan ik mij daardoor beter inleven in de verontwaardiging van Schaap.

Soit, ik weet niet of jullie iets aan mijn reactie zullen hebben maar ik hoop dat jullie dit zo snel mogelijk kunnen bijleggen.

Gepost door: Linn | 04-12-10

Zeer treffende analyse, Linn. Ik denk dat je een perfecte inschatting maakt van de situatie.

Aan alle lieve mensjes in blogland: bedankt voor het advies!

Gepost door: Steentje (aka Schaap) | 05-12-10

Ik hoop ook dat jullie het snel kunnen bijleggen!

Gepost door: LJ | 05-12-10

De commentaren zijn gesloten.