21-11-10

Eindejaarszorgen

Ik zit met een luxeprobleem: ik weet niet wat ik op mijn lijstjes voor Kerstmis moet schrijven dit jaar. 

Tis echt moeilijk: enerzijds heb ik de laatste tijd zodanig veel boeken gekocht dat ik er geen meer over heb om op mijn lijstje te zetten - of wel nog héb, maar dat ik zoiets heb van: ik zou beter eerst eens alle andere lezen. Daarnaast ben ik zo'n controlefreak dat ik altijd alles zelf wil kiezen. Ik had een nieuwe kalender kunnen vragen, maar ik kies dat allemaal liever zelf. En ook: ik ben héél erg gesteld op mijn privacy en zo van die dingen. De lijstjes moeten naar mijn schoonfamilie gaan, en mijn principe is: hoe minder ze weten, hoe beter. Niet dat er "verkeerde" dingen op mijn lijstje zouden staan, maar ze roddelen nogal graag, en ze bemoeien zich ook. En iedereen zit daar dan toch op je vingers te kijken als je dat cadeautje opendoet... Bijvoorbeeld: ik zou heel graag de dvd van Beauty and the beast hebben, maar daar zouden toch rare reacties op komen, als (dan) 23-jarige een Disney-film krijgen. 

De voorbije jaren heb ik altijd dingen gekregen die ik "nodig" had - vorig jaar kreeg ik een haardroger voor mijn verjaardag en een pan voor mijn nieuwjaar (van mijn ouders weliswaar, maar toch). Nu, onlangs heb ik gedacht dat ik wel een mixer zou kunnen gebruiken, toen ik een taart voor Schaap zijn verjaardag was aan het maken. Maar hoe vaak ga ik dat in de praktijk gebruiken? Voor één keer per jaar is het misschien niet echt de moeite. 

En wat er ook nog bijkomt: mijn schoonfamilie woont in een heel andere regio dan wij. Ik wil gelijk al jaren een digitaal fototoestel, maar: als ik er een zou kopen, zou ik dat in de winkel doen waar Alfa werkt, en dat is ergens heel anders. Idem met mijn favoriete boekenwinkels, hobbywinkels... enzovoort. En voor mijn eigen familie moet ik geen lijstjes maken (al begin ik mij wel zorgen te maken: ze hebben nog niéts gevraagd, en ik ben jarig over twee weken... Hmm). 

 

Ik weet het, het is een luxeprobleem. Maar toch... 

Wat zetten jullie zoal op jullie lijstjes? 

21:28 Gepost door ikke | Permalink | Commentaren (9) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Commentaren

Ik ben van het andere uiterste... ik haat lijstjes. Lijstjes afgeven zorgt ervoor dat er compleet geen gedachte in een cadeautje gaat en dat de persoon die geeft geen moment moet stilstaan bij je persoonlijkheid. Dan kan ik net zo goed alles zelf kopen en er een strik rond doen voor mezelf. Dus niemand krijgt van mij een lijstje.. behalve mijn grootouders, gewoon omdat het makkelijk voor hen is nu ze al wat ouder zijn.
Wat erop stond om uit te kiezen?
- een abonnement op een kooktijdschrift
- de boekenreek van sookie stackhouse
- verschillende olies en kruiden
-
en over die mixer? Je gebruik die echt veel meer dan je denkt hoor! Voor soep te maken bevoorbeeld. Een mixer kost 25 euro (een goedkopen dan wel), dus waarom niet?

Gepost door: Alice | 22-11-10

Ik begin ook wel een hekel te krijgen aan lijstjes - maar langs de andere kant, voor de 20ste keer kaarsen of douchegels cadeau krijgen is ook niet zo leuk :p. Ik steek altijd veel tijd en zorg in mijn cadeaus, en tis dan frustrerend dat je zoiets heel onpersoonlijks terugkrijgt. Zoiets dat alle vrouwen in de familie krijgen, of een bon voor een speciaalzaak in make-up en gelnagels, terwijl ik totaaaaaal dat type niet ben. Ik wil eigenlijk gewoon liefst de feestdagen overslaan... Ze liggen toch altijd in de blok ook, maar o wee als je niet komt omdat je wil studeren (ja, studeren is véél leuker dan je gaan zitten vervelen).

Gepost door: Ladybird | 22-11-10

Ik maak wel lijstjes... liever dat dan cadeaus krijgen waar je niets aan hebt, zoals bons of prullen die je niet mooi vindt! Maar het wordt elk jaar moeilijker, merk ik... Vroeger moest je gewoon zeggen: ik wil dat van Barbie en dan kon er geen twijfel over bestaan wat "dat" was, maar als je nu zegt ik wil zo'n tafeldoek dan bestaan er 586 modelletjes die erop lijken... 't is nie simpel neen...

Gepost door: LJ | 22-11-10

Oke ik geef jullie gelijk als het er zo aan toe gaat.
Gelukkig kom ik uit een familie die heel veel moeite doen om nuttige, leuke en vooral persoonlijke cadeautjes te geven. :D :D :D Mag dus mijn twee handen kussen.

Gepost door: Alice | 23-11-10

Pff, ik was van plan een lijstje te maken maar 't is het eerste jaar dat er niemand achter vraagt en nu heb ik centjes gekregen :( Ik vind dat dus zo onpersoonlijk he. Dit jaar zou bij mij vanalles voor Thailand op het lijstje gestaan hebben (nu heb ik een lijstje om het zelf te kopen zucht, al heb je gelijk dat dat soms wel beter is :p). En andere jaren vroeg ik praktische dingen als sjaals, spulletjes voor op kot... Dus eigenlijk echt wel dingen die ik nòdig had, moest ik daar zelf al geen geld aan geven :p

Gepost door: Lilaea | 23-11-10

Ik wou eerst zeggen:

Ik weet nog niet eens wat ik op mijn verjaardagslijstje moet zetten, laat staan op mijn kerstlijstje.

Maar ten eerste blijkt gij dus ook een december-kindje te zijn.

En ten tweede doen wij niet meer aan kerstlijstjes. En als het aan mij ligt zelfs niet meer aan kerstcadeautjes.

Maar voor mijn verjaardagslijstje heb ik echt wel een probleem. Ik raak niet verder dan:
- centjes voor lenzen
- centjes voor kleren
- nieuwe schoenen
- ???

Gepost door: Birsen | 24-11-10

Tja, ik wil ook wel graag nieuwe kleren en schoenen, maar geld vragen is ook zo raar he... En bons, dat moet al van een grote keten zijn dan, als je in West-Vlaanderen bons krijgt om in Leuven mee te gaan shoppen :p.

Ik ben inderdaad ook een decemberkindje, Sinterklaaskindje zelfs :p. Maar daar heb ik nog nooit lijstjes voor moeten maken. Meestal zeg ik wel tijdig genoeg wat ik graag zou zeggen, maar dit jaar heeft er nog niemand naar gevraagd - behalve Schaap, die met de handen in het haar zit omdat ik heb gezegd dat ik van mijn verloofde graag een romantisch cadeau wil ;-).

Gepost door: Ladybird | 24-11-10

Zo'n mixer die je maar een paar keer per jaar zou gebruiken is nochthans het ideale kado. Want om daar zelf geld aan te geven is helemaal sneu.
Dus kan je hem beter op je lijstje zetten!

Gepost door: Fielosophie | 29-11-10

De commentaren zijn gesloten.